Σακελλαρίδης για Τρίκαλα: “Δεν είναι κακή στιγμή, είναι εργοδοτικό έγκλημα”

Διαβάζεται σε 2'
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης EUROKINISSI

Πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και απόδοση ευθυνών ζητά ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας τη φονική έκρηξη σε εργοστάσιο στα Τρίκαλα.

Τη βαθιά κοινωνική και πολιτική διάσταση της φονικής έκρηξης στο εργοστάσιο τροφίμων στα Τρίκαλα ανέδειξε με ανάρτησή του ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κάνοντας λόγο για ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα που προστίθεται στη μακρά λίστα των εργατικών δυστυχημάτων στη χώρα.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στο Facebook, τέσσερις εργαζόμενες γυναίκες, “γυναίκες του μεροκάματου”, έφυγαν από τα σπίτια τους για τη βάρδιά τους με μοναδικό στόχο να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του μήνα, χωρίς ποτέ να φανταστούν ότι η εργασία τους θα αποδεικνυόταν μοιραία.

Ο Γραμματέας της ΚΕ της Νέας Αριστεράς υπογραμμίζει ότι η ασφάλεια στην εργασία δεν είναι πολυτέλεια αλλά θεμελιώδης υποχρέωση της εργοδοσίας και της Πολιτείας.

Στο ίδιο πλαίσιο, επικαλείται τα επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία μόνο το 2025 έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα εργασίας τουλάχιστον 201 εργαζόμενοι και εργαζόμενες, απορρίπτοντας κάθε προσπάθεια να παρουσιαστεί το περιστατικό ως “κακιά στιγμή”. 

Η ανάρτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Το ντοκιμαντέρ του NEWS24/7 για τα εργατικά ατυχήματα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα