Καιρός: Μικρή ανάπαυλα από τις βροχές και μετά νέο “κύμα” – Η ανάρτηση Κολυδά

Διαβάζεται σε 5'
Βροχερός καιρός
Βροχερός καιρός EUROKINISSI

Νέα επεισόδια βροχοπτώσεων αναμένονται μετά την σύντομη καλοκαιρία των επόμενων ημερών. Τι αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς.

Σε φάση πρόσκαιρης ύφεσης εισέρχεται ο καιρός, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά, ο οποίος σε ανάρτησή του επισημαίνει ότι η ατμόσφαιρα δείχνει να επιστρέφει σε πιο ήρεμους ρυθμούς. Όπως αναφέρει, η αστάθεια στα ανατολικά τμήματα της χώρας υποχωρεί σταδιακά από το απόγευμα, ωστόσο η βελτίωση αυτή δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια.

Νέα επεισόδια βροχοπτώσεων αναμένονται την Κυριακή, ενώ ένα ακόμη, πιο οργανωμένο σύστημα προβλέπεται για την ερχόμενη Τρίτη. Οι βροχές της Κυριακής θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας. Αντίθετα, το σύστημα της Τρίτης εμφανίζεται ισχυρότερο και αναμένεται να απασχολήσει το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας, προτού τα φαινόμενα εξασθενήσουν και σταδιακά σταματήσουν.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στους ανέμους της Κυριακής, καθώς οι ενισχυμένοι νοτιάδες στο Αιγαίο ενδέχεται τοπικά να φτάσουν ακόμη και τα 8 με 9 μποφόρ. Την Τρίτη, οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς – βορειοδυτικούς, διατηρώντας κατά τόπους ισχυρή ένταση.

Σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία, την Κυριακή θα κινηθεί σε ιδιαίτερα υψηλά για την εποχή επίπεδα, αγγίζοντας ακόμη και τους 20 βαθμούς Κελσίου. Από την Τρίτη και στη συνέχεια θα σημειώσει πτώση, παραμένοντας ωστόσο στους 16 με 17 βαθμούς, τιμές που εξακολουθούν να βρίσκονται πάνω από τα κλιματικά κανονικά για την περίοδο.

Κλείνοντας, ο κ. Κολυδάς σημειώνει ότι, παρότι οι φετινές Αλκυονίδες ημέρες δεν έγιναν ιδιαίτερα αισθητές, η χώρα «ανταμείφθηκε» με πολύτιμα αποθέματα νερού, υπογραμμίζοντας τη σημασία των πρόσφατων βροχοπτώσεων για τον υδρολογικό ισολογισμό.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

«Η ατμόσφαιρα δείχνει να επιστρέφει σε πιο ήρεμους ρυθμούς. Η αστάθεια υποχωρεί σταδιακά στα ανατολικά από το απόγευμα, όμως ο καιρός δεν θα μείνει για πολύ σταθερός, καθώς νέα επεισόδια βροχοπτώσεων αναμένονται την Κυριακή και εκ νέου την ερχόμενη Τρίτη.

Οι βροχές της Κυριακής θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας, ενώ το σύστημα της Τρίτης εμφανίζεται πιο οργανωμένο και αναμένεται να απασχολήσει το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας, πριν τα φαινόμενα εξασθενήσουν και σταδιακά σταματήσουν.

Από πλευράς ανέμων, το κύριο στοιχείο προσοχής εντοπίζεται στους ενισχυμένους νοτιάδες της Κυριακής, οι οποίοι στο Αιγαίο ενδέχεται τοπικά να φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ. Την

Τρίτη, οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς – βορειοδυτικούς, παραμένοντας κατά τόπους ισχυροί.

Η θερμοκρασία την Κυριακή θα κινηθεί σε ιδιαίτερα υψηλά για την εποχή επίπεδα, αγγίζοντας ακόμη και τους 20°C. Από την Τρίτη και στη συνέχεια θα σημειώσει πτώση, διατηρούμενη ωστόσο στους 16 με 17°C, τιμές που παραμένουν πάνω από τα κλιματικά κανονικά επίπεδα.

Οι φετινές Αλκυονίδες ημέρες μπορεί να μην έκαναν αισθητή την παρουσία τους, όμως η ατμόσφαιρα «αντάμειψε» τη χώρα με πολύτιμα αποθέματα νερού».

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-02-2026

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα. Τα φαινόμενα μέχρι τις πρωινές ώρες θα είναι ισχυρά στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, στην Κρήτη και τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου καθώς και στη Θράκη.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φτάσει τους 14 με 16, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17 με 18 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14-02-2026

Στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέχρι το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα όμως στα δυτικά και από το μεσημέρι και στα ανατολικά θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 6 με 7 και τη νύχτα στο Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15-02-2026

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα. Εξασθένηση των φαινομένων στα ανατολικά ηπειρωτικά το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιoχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα κεντρικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16-02-2026

Νεφώσεις με τοπικές βροχές σε όλη σχεδόν τη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του βορείου, του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα κεντρικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα