Στους 6.939 οι αλλοδαποί κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές

Διαβάζεται σε 2'
Φυλακές
Φυλακές (φωτογραφία αρχείου) iStock

Στατιστικά στοιχεία για τους αλλοδαπούς κρατούμενους στα σωφρονιστικά καταστήματα διαβίβασε στη Βουλή το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τα αδικήματα που έχουν διαπράξει.

Στατιστικά στοιχεία από το 2020 και εντεύθεν, αναφορικά με τον αριθμό αλλοδαπών κρατουμένων στα Σωφρονιστικά Καταστήματα, ανά αδίκημα και υπηκοότητα, διαβιβάζει στη Βουλή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Λαμπρόπουλος, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Τα στοιχεία διαβιβάζονται σε απάντηση ερώτησης που είχε απευθύνει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η βουλευτής της “Νίκης” Ασπασία Κουρουπάκη και με τη σημείωση του υφυπουργού για τη διαχρονική συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), καθώς και με διεθνείς και ευρωπαϊκούς Οργανισμούς και Φορείς, όπως η EUROSTAT και το Συμβούλιο της Ευρώπης (SPACE), μέσω της παροχής αξιόπιστων και εναρμονισμένων στατιστικών δεδομένων.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι, στις 29/01/2026, οι αλλοδαποί κρατούμενοι ήταν 6.939 σε σύνολο 13.530 κρατουμένων.

αριθμός+αλλοδαπών+κρατουμένων+ανά+υπηκοότητα

Στις 31/12/2025 και αναφορικά με τα στοιχεία για τον αριθμό αλλοδαπών κρατουμένων ανά αδίκημα, οι περισσότεροι αλλοδαποί κρατούμενοι, 2.462 τον αριθμό, κρατούνται για μεταφορά αλλοδαπών. Για ναρκωτικά κρατούνταν 1.365 αλλοδαποί, 602 για κλοπή (περιλαμβάνεται και η διάρρηξη), 485 κρατούνταν για ληστεία, 308 για εγκληματική οργάνωση, 244 για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, 132 για βιασμό, 129 για απόπειρα ανθρωποκτονίας, 94 για συμμορία, 92 για παράνομη παραμονή. (σ.σ. στο τηλεγράφημα παρατίθενται τα αδικήματα της πρώτης δεκάδας).

κρατούμενοι+ανά+αδίκημα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα