Επεισοδιακή καταδίωξη διαρρηκτών με πυροβολισμούς στη Βάρη
Διαβάζεται σε 2'
Αστυνομικός πυροβόλησε τρεις φορές προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου διαρρηκτών, οι οποίοι εισέβαλαν σε οικία στη Βάρη.
- 11 Απριλίου 2026 10:30
Επεισοδιακή καταδίωξη με πυροβολισμούς από αστυνομικούς σημειώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, στην περιοχή της Βάρης.
Αρχικά η Αστυνομία κλήθηκε για περιστατικό διάρρηξης σε οικία 3ου ορόφου επί της οδού Σίφνου. Τρεις άγνωστοι δράστες εισήλθαν στην οικία και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό ύψους περίπου 5.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με ένα λευκό SUV.
Το όχημα αυτό εντοπίστηκε από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στην συμβολή των οδών 2ας Μεραρχίας και Χαραυγής και ακολούθησε καταδίωξη. Στη θέα των αστυνομικών, ο οδηγός του αυτοκινήτου κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους για να εμβολίσει τις μοτοσικλέτες των αστυνομικών και ένας αστυνομικός πυροβόλησε τρεις φορές προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου των δραστών με σκοπό να τους ακινητοποιήσει.
Τελικά οι δράστες, εκ των οποίων σίγουρα ο ένας είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με σκούφο Full Face, κατάφεραν να διαφύγουν. Από την Αστυνομία πραγματοποιούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους. Στο σημείο βρέθηκαν τρεις κάλυκες από τις βολές ακινητοποίησης του αστυνομικού, ενώ την έρευνα την έχει αναλάβει η Ασφάλεια Βάρης-Βουλας-Βουλιαγμενης.