Hells Angels: Ακόμα τρεις συλλήψεις μοτοσικλετιστών στην Ηγουμενίτσα
Διαβάζεται σε 4'
Συνολικά δέκα συλλήψεις μοτοσικλετιστών των Hell’s Angels σε Ηγουμενίτσα και Προμαχώνα πριν την μεγάλη συνάντηση στο Δρέπανο.
- 05 Ιουνίου 2026 10:11
Τρεις συλλήψεις Γερμανών υπηκόων έγιναν χθες στην έξοδο από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο των αυξημένων ελέγχων που πραγματοποιούνται λόγω της συγκέντρωσης των Hell’s Angels στο Δρέπανο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, οι τρεις άνδρες εντοπίστηκαν κατά την έξοδό τους από το λιμάνι, μετά την άφιξή τους στην Ηγουμενίτσα.
Κατά τον έλεγχο, δύο από αυτούς φέρονται να είχαν στην κατοχή τους μαχαίρια, ενώ για τον τρίτο διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από την Πολωνία, για υπόθεση τροχαίου ατυχήματος με τραυματισμό.
Σημειώνεται πως έχουν συλληφθεί επτά ακόμα μοτοσικλετιστές από αστυνομικούς του τμήματος διαβατηριακού ελέγχου του μεθοριακού σταθμού, καθώς προσπάθησαν να περάσουν από τον Προμαχώνα έχοντας μαζί τους μαχαίρια, γκλοπ και σιδερογροθιές.
Στην Ηγουμενίτσα οι Hells Angels – Σε ετοιμότητα η ΕΛ.ΑΣ
Από τον Προμαχώνα έχουν ήδη περάσει περισσότεροι από εκατό μοτοσικλετιστές από όλη την Ευρώπη (Ηνωμένο Βασίλειο, Δανία, Ουκρανία, Σλοβακία κ.α.) αφού η συγκέντρωση του 2026 στην Ηγουμενίτσα θεωρείται από τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περίπου 5.000 συμμετέχοντες από πολλές χώρες.
Μάλιστα, ο Δήμος Ηγουμενίτσας ανακοίνωσε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Δρέπανο λόγω της μεγάλης διοργάνωσης που φιλοξενείται από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών στον Προμαχώνα εδώ και μέρες έχει σημάνει συναγερμός με τους αστυνομικούς του διαβατηριακού ελέγχου, αξιοποιώντας πληροφορίες και με ένα οργανωμένο σχέδιο δράσης να προχωρούν στις παραπάνω συλλήψεις.
Η Ηγουμενίτσα κινείται σε ρυθμούς μεγάλης μοτοσικλετιστικής διοργάνωσης ενώ οι αφίξεις αναμένεται να κορυφωθούν σήμερα το μεσημέρι, οπότε και είναι προγραμματισμένη η επίσημη έναρξη της συνάντησης.
Η διεθνής συνάντηση και εκδήλωση της λέσχης μοτοσικλετιστών «Hells Angels» θα λάβει χώρα τις 5 έως τις 7 Ιουνίου στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας.
Σημειώνεται πως πρόκειται για την διαβόητη συμμορία μοτοσικλετιστών από τις ΗΠΑ που έχει και μέλη σε όλο τον κόσμο και χιλιάδες μέλη τους έχουν απασχολήσει για διακίνηση ναρκωτικών και εκβιασμούς, ενώ θεωρούνται πολύ σκληροί και βίαιοι.
Μάλιστα, το 2015 μέλη του είχαν ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου ύστερα από έναν τσακωμό, έναν Έλληνα σε άλλη συνάντησή τους και πάλι στην Ηγουμενίτσα. Έναν χρόνο πριν η λέσχη τους στο Κορωπί είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης.
Τα μέλη τους στην Ελλάδα δεν θεωρούνται εξίσου σκληροί από τις Αρχές, ωστόσο πρόκειται για διεθνή συνάντηση και αναμένεται να έρθουν και άτομα με βαρύ ποινικό παρελθόν, γι’ αυτό και έχουν εκπονηθεί ήδη σχέδια για την ασφάλεια και την τάξη στην περιοχή.
Επικεφαλής των μέτρων αναμένεται να είναι η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, ενώ και από την Δίωξη Ναρκωτικών και το οργανωμένο έγκλημα της Αθήνας θα μεταβούν στελέχη στην περιοχή για ελέγχους σε άτομα ενδιαφέροντος.
Στα μέτρα θα συμμετάσχουν βεβαίως και οι δυνάμεις Τάξης και Ασφάλειας της περιοχής και όμορων περιοχών όπως και του Λιμενικού με δειγματοληπτικούς ελέγχους σε άτομα.
Σημειώνεται ότι στην μεγάλη έκθεση για το οργανωμένο έγκλημα που είχε συντάξει πέρυσι η ΕΥΠ και είχε παραδοθεί τον Σεπτέμβριο στην ΔΑΟΕ, είχε συμπεριληφθεί και η συγκεκριμένη οργάνωση.