Κρήτη: Νέα επιχείρηση διάσωσης 83 προσφύγων και μεταναστών
Διαβάζεται σε 1'
Στην περισυλλογή και μεταφορά 83 προσφύγων και μεταναστών προχώρησε το Λιμενικό, μετά τον εντοπισμό δύο λέμβων νότια των Καλών Λιμένων.
- 24 Ιουνίου 2026 09:21
Στην περισυλλογή 83 προσφύγων και μεταναστών που επέβαιναν σε δύο λέμβους στη θαλάσσια περιοχή νότια των Καλών Λιμένων Κρήτης, προχώρησε πλοίο της FRONTEX.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, η επιχείρηση συντονίστηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) ενώ τις λέμβους με τους επιβαίνοντες εντόπισε εναέριο μέσο της δύναμης της FRONTEX σε αποστάσεις 40 και 50 ναυτικών μιλίων νότια των Καλών Λιμένων.
Οι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρονται με ασφάλεια στο λιμάνι των Καλών Λιμένων, όπου θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τις αρμόδιες αρχές.