Σύσκεψη Γαλλίας, Γερμανίας, Ελλάδας, Ισπανίας και Ιταλίας με πρωτοβουλία Μακρόν

Σύσκεψη Γαλλίας, Γερμανίας, Ελλάδας, Ισπανίας και Ιταλίας με πρωτοβουλία Μακρόν
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν AP

Όπως μετέδωσαν τα Παιχνίδια Εξουσίας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6, η συνάντηση των αρχηγών-κρατών θα γίνει στη Μασσαλία, στις αρχές Σεπτεμβρίου, πριν από τη ΔΕΘ.

Με πρωτοβουλία Μακρόν, αναμένεται σύσκεψη κορυφής για το προσφυγικό μεταξύ Γαλλίας, Γερμανίας, Ελλάδας, Ισπανίας και Ιταλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ραδιοφώνου 24/7 και του Βασίλη Σκουρή, η συνάντηση των αρχηγών-κρατών θα γίνει στη Μασσαλία, στις αρχές Σεπτεμβρίου, πριν από τη ΔΕΘ.

Σήμερα άλλωστε διεξάγεται Άτυπη Σύνοδος Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βιέννη, με το προσφυγικό να είναι ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν. Το “παρών” έδωσε και ο Πάνος Καμμένος. Η πρωτοβουλία Μακρόν έρχεται μετά την πρόθεση της Ιταλίας να εισηγηθεί στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ιδέα να γίνεται εκ περιτροπής υποδοχή στα λιμάνια διαφόρων χωρών των μεταναστών που διασώζονται στη Μεσόγειο στο πλαίσιο της ναυτικής αποστολής Σοφία.

Την ίδια ώρα, η Άγγελα Μέρκελ έχει μεταβεί στην Αφρική. Αφορμή οι προοπτικές ενίσχυσης των οικονομιών της Σενεγάλης, της Γκάνας και της Νιγηρίας αλλά και οι γενικότερες διμερείς σχέσεις. Στο επίκεντρο του ταξιδιού βρίσκεται ωστόσο το προσφυγικό με ζητούμενο την αναχαίτιση των προσφυγικών ροών από τις εν λόγω χώρες προς την Ευρώπη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα