Σάλος με τον Μακρόν που κάνει τζετ σκι εν μέσω καύσωνα και πυρκαγιών

Διαβάζεται σε 3'
Σάλος με τον Μακρόν που κάνει τζετ σκι εν μέσω καύσωνα και πυρκαγιών

Ο Γάλλος πρόεδρος δέχεται επικρίσεις, μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών του να κάνει τζετ σκι στη Γαλλική Ριβιέρα, την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει κύμα καύσωνα, ξηρασία και καταστροφικές πυρκαγιές.

Ο Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται στο επίκεντρο πολιτικής αντιπαράθεσης στη Γαλλία, μετά τις φωτογραφίες του να κάνει τζετ σκι στη Ριβιέρα, την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται από αλλεπάλληλα κύματα καύσωνα, ξηρασία και μεγάλες πυρκαγιές.

Οι εικόνες που δημοσίευσε το Paris Match προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κόσμου αλλά και της αριστερής αντιπολίτευσης, που κατηγορεί τον Γάλλο πρόεδρο ότι εμφανίζεται αποκομμένος από την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες.

Το περιοδικό, όπως γράφει η Le Monde, επέλεξε για το εξώφυλλό του φωτογραφία του 48χρονου προέδρου να κινείται με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε τζετ σκι, φορώντας σωσίβιο, κατά τη διάρκεια των διακοπών του στο Fort de Brégançon, την προεδρική θερινή κατοικία.

Στο εξώφυλλο, το περιοδικό έγραψε «Το περασμένο καλοκαίρι στα χειριστήρια», αναφερόμενο στην αποχώρηση του Μακρόν από το Μέγαρο των Ηλυσίων του χρόνου, όταν ολοκληρώνεται η δεύτερη και τελευταία θητεία του.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει επίσης φωτογραφίες του Γάλλου προέδρου να κάνει άλλα θαλάσσια σπορ, όπως foil surfing, αλλά και να πυγμαχεί και να τρέχει.

«Αποκαλυπτικό ενός αποκαλυπτικού καλοκαιριού»

Η επικεφαλής των Πρασίνων, Μαρίν Τοντελιέ, δήλωσε ότι οι Γάλλοι βιώνουν ένα «αποκαλυπτικό καλοκαίρι, την ώρα που «ο πρόεδρός μας απολαμβάνει ένα διαφημιστικό αφιέρωμα για τις διακοπές του».

Η ίδια συνέδεσε τις φωτογραφίες με τους θανάτους που έχουν προκαλέσει τα πέντε κύματα καύσωνα, η ξηρασία και οι ιστορικών διαστάσεων πυρκαγιές που έπληξαν τη Γαλλία.

«Η Γαλλία καίγεται και ο πρόεδρος κάνει τζετ σκι»

Ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών, Ολιβιέ Φορ, υποστήριξε ότι ο Μακρόν στέλνει λάθος μήνυμα.

«Κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα, ενώ η Γαλλία καίγεται και πολλοί Γάλλοι δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά να πάνε διακοπές, ο πρόεδρος διασκεδάζει με ένα τζετ σκι στο Μπρεγκανσόν», δήλωσε.

Από την πλευρά του, ο κομμουνιστής γερουσιαστής Πιερ Ουζουλιάς χαρακτήρισε τις φωτογραφίες «ακατάλληλες».

«Θα προτιμούσα να τον δω σε ένα πυροσβεστικό όχημα να βοηθά τους πυροσβέστες να σβήσουν τη φωτιά. Εκεί θα έπρεπε να βρίσκεται», ανέφερε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, μετά το καλοκαίρι που έχει βιώσει η Γαλλία, η εικόνα ενός προέδρου που ουσιαστικά βρίσκεται σε διακοπές δεν ανταποκρίνεται, κατά την άποψή του, στο επίπεδο ανησυχίας που αισθάνεται μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

«Εργασιακού χαρακτήρα» οι διακοπές, λέει το Paris Match

Το Paris Match, πάντως, επιχείρησε να παρουσιάσει μια διαφορετική εικόνα περιγράφoντας τις διακοπές του Μακρόν ως «εργασιακού χαρακτήρα».

Σύμφωνα με το περιοδικό, έχει δημιουργηθεί γραφείο στο χώρο όπου παραθερίζει ο πρόεδρος, ενώ ο Μακρόν «περνά τις ημέρες του στο τηλέφωνο».

Μέλος του περιβάλλοντος του Γάλλου προέδρου δήλωσε ότι φωτογραφίες του Μακρόν χωρίς προηγούμενη άδεια δημοσιεύονται κάθε χρόνο τα τελευταία εννέα χρόνια.

Παρά τις επικρίσεις, το αφιέρωμα παρουσιάζει τον πρόεδρο να συνδυάζει τις διακοπές του με τηλεφωνικές επαφές και εργασιακές υποχρεώσεις, καθώς και με αθλητικές δραστηριότητες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα