Ο Μπέρναμ αντάλλαξε μηνύματα με άτομο που παρίστανε την προσωπάρχη του Τραμπ

Διαβάζεται σε 2'
Ο Μπέρναμ αντάλλαξε μηνύματα με άτομο που παρίστανε την προσωπάρχη του Τραμπ
Britain's Prime Minister Andy Burnham speaks during a TV interview at The Hub Cafe following a visit to the town centre of Ilkeston, Derbyshire, England, Tuesday, Aug. 11, 2026. (Toby Shepheard/Pool Photo via AP)

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ αντάλλαξε μηνύματα με άτομο που προσποιούνταν την προσωπάρχη του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Άντι Μπέρναμ, αντάλλαξε μηνύματα με άτομο που προσποιούνταν έναν από τους στενότερους συμβούλους του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τέσσερις αξιωματούχους που μίλησαν στο POLITICO.

Ο νέος πρωθυπουργός επικοινώνησε με άτομο που παρίστανε την προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Σούζι Γουάιλς, προτού αρχίσει να υποψιάζεται ότι η επικοινωνία δεν ήταν γνήσια, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

«Δεν σχολιάζουμε ζητήματα εθνικής ασφάλειας», ανέφερε η Ντάουνινγκ Στριτ. Πρόσωπο που είχε ενημερωθεί για την επικοινωνία δήλωσε ότι ανταλλάχθηκαν «λίγα μηνύματα» αφότου ο Μπέρναμ ανέλαβε την πρωθυπουργία, επιμένοντας ωστόσο ότι «δεν είχαν καμία σημασία».

Η βρετανική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον ανησύχησε τόσο πολύ για το περιστατικό, ώστε έθεσε το ζήτημα υπόψη του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με δύο από τους αξιωματούχους. Όπως και άλλες πηγές του δημοσιεύματος, μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας, καθώς πρόκειται για θέμα εθνικής ασφάλειας.

Στο εσωτερικό της βρετανικής κυβέρνησης υπήρχαν φόβοι ότι το τηλέφωνο της Γουάιλς είχε παραβιαστεί ξανά. Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει.

Πέρυσι, ο Λευκός Οίκος και το FBI ξεκίνησαν έρευνα, αφού γερουσιαστές, κυβερνήτες και στελέχη αμερικανικών επιχειρήσεων δέχθηκαν γραπτά μηνύματα και τηλεφωνικές κλήσεις από άτομο που ισχυριζόταν ότι ήταν η προσωπάρχης του Τραμπ.

Η Wall Street Journal είχε αναφέρει ότι η Γουάιλς είπε σε συνεργάτες της πως οι επαφές του κινητού της τηλεφώνου είχαν παραβιαστεί.

Παραμένει ασαφές τι ακριβώς συζητήθηκε στην επικοινωνία με τον Μπέρναμ, καθώς και πότε εστάλησαν τα μηνύματα, με το περιστατικό να έχει κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό.

Ο Μπέρναμ ανέλαβε την πρωθυπουργία στις 20 Ιουλίου, ωστόσο είχε γίνει σαφές ότι βρισκόταν σε τροχιά διαδοχής του Κιρ Στάρμερ από τη στιγμή που κέρδισε την επαναληπτική εκλογή στην περιφέρεια Makerfield στις 18 Ιουνίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα