Σταμάτης Γονίδης: Απάντησε για την ατάκα “εμείς είμαστε καλά, εκείνος πέθανε” για τον Μαζωνάκη
Διαβάζεται σε 4'
Ο Σταμάτης Γονίδης εξήγησε την πρόθεσή του πίσω από την ατάκα μετά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη.
- 21 Σεπτεμβρίου 2026 15:06
Τη δική του εξήγηση για τη φράση που προκάλεσε αντιδράσεις μετά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη έδωσε ο Σταμάτης Γονίδης.
Μιλώντας τη Δευτέρα (21/9) στην εκπομπή «Πρωινό», ο τραγουδιστής αναφέρθηκε στο περιστατικό και ξεκαθάρισε ότι η επίμαχη ατάκα ήταν ένας τρόπος να αποχαιρετήσει με χιούμορ τον Γιώργο Μαζωνάκη, με τον οποίο, όπως ανέφερε, διατηρούσε προσωπική σχέση και είχαν μοιραστεί αρκετές στιγμές.
«Δεν αναφέρθηκα στον Γιώργο Μαζωνάκη με τον τρόπο που αναφέρονται όλοι. Καταρχήν εμείς με τον Γιώργο κάναμε παρέα και είχε πολύ χιούμορ και ο Γιώργος. Γελάγαμε με αστεία, με ανέκδοτα, γιατί το χιούμορ είναι θεραπεία. Λοιπόν, ο πρώτος που με ρώτησε “Τι κάνεις;”, του λέω “Περιμένω τη σειρά μου“. Όχι, περιμένω τη σειρά μου να προσκυνήσω γιατί πήγα να πω το τελευταίο αντίο στο φίλο μου. Εννοούσα τη σειρά μου να “φύγω”. Όλοι περιμένουμε τη σειρά μας κάποια στιγμή να “φύγουμε”. Ο δεύτερος που με ρώτησε “Τι κάνεις;”, του λέω “Καλά είμαι, ο άλλος πέθανε”. Του έλεγα “Με ρωτάς εμένα αν είμαι καλά που ήρθα εδώ να χαιρετήσω το φίλο μου που έφυγε;”. Έχει μια δόση χιούμορ γιατί οι ατάκες μου είναι κάπως παράξενες αλλά φιλοσοφημένες».
Ο τραγουδιστής παραδέχτηκε ότι γνώριζε πως η συγκεκριμένη τοποθέτηση θα μπορούσε να προκαλέσει αντιδράσεις, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι πίσω από τα λόγια του υπήρχε ένας διαφορετικός συμβολισμός για τον θάνατο.
«Κανείς δεν θα μείνει εδώ για πάντα. Όλοι μια μέρα, κάποια στιγμή φεύγουμε από τη ζωή, γιατί εδώ είμαστε εξόριστοι. Λες να μην ήξερα ότι θα παρεξηγηθεί; Αλλά μέχρι να πάρει μπρος το μυαλό του αλλουνού πρέπει να περάσει λίγος καιρός, να καταλάβει τι σημαίνει μια απάντηση που έχει βάθος».
Στη συνέχεια, ο Σταμάτης Γονίδης μίλησε για τη σχέση που είχε αναπτύξει με τον Γιώργο Μαζωνάκη, περιγράφοντας έναν άνθρωπο με τον οποίο μπορούσε να συζητά όχι μόνο για τη μουσική, αλλά και για πνευματικά ζητήματα.
«Με τον Γιώργο είχαμε συνεργαστεί και από τότε κάναμε παρέα. Μιλάγαμε για τον Θεό, μιλάγαμε για πνευματικά θέματα. Ήταν ψαγμένος πολύ. Όσα χρόνια και να κάναμε παρέα, το χιούμορ δεν θα έλειπε και θα είχαμε πάντα κάτι να πούμε. Το γέλιο του ήταν φανταστικό. Δηλαδή μες στο μυαλό μου ακόμα υπάρχει. Έτσι και με χιούμορ τον αποχαιρέτησα γιατί αν αυτός ήταν δίπλα μου και είχε πεθάνει κάποιος άλλος και έλεγα αυτή την ατάκα, θα γέλαγε μέχρι σήμερα».
Ο Σταμάτης Γονίδης αναφέρθηκε και στις συνθήκες που, σύμφωνα με όσα υποστήριξε, συνδέονται με τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη.
«Για εμένα δεν έχει φύγει. Απορώ πώς ενώ ήταν πανέξυπνος, παραμυθιάστηκε και πιάστηκε κορόιδο από αυτά τα λαμόγια και έφυγε από αυτή την απερίσκεπτη κίνηση. Αλλά νομίζω ότι αυτό που έγινε και έφυγε ο Γιώργος, θα σώσει πολύ κόσμο που είχε εμπιστευτεί τέτοιες θεραπείες από ανθρώπους που δεν είναι γιατροί επίσημα», είπε.
Ο τραγουδιστής αποκάλυψε, παράλληλα, και το τελευταίο μήνυμα που είχε στείλει στον Γιώργο Μαζωνάκη, αποτυπώνοντας τη διάθεση στήριξης που ήθελε να του δείξει.
«“Φίλε, να ξέρεις ότι ό,τι με χρειαστείς εγώ θα είμαι εδώ”, αυτό του είχα γράψει».
Η ατάκα που προκάλεσε αντιδράσεις
Η συζήτηση γύρω από τη δήλωση του Σταμάτη Γονίδη ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου, όταν εμφανίστηκε να διηγείται στην Άντζελα Δημητρίου ένα περιστατικό που, όπως είπε, είχε προηγηθεί στο νεκροταφείο.
Σύμφωνα με την αφήγησή του, ένας άνθρωπος της ασφάλειας τον ρώτησε αν είναι καλά, με τον τραγουδιστή να περιγράφει τη δική του απάντηση: «Εμείς είμαστε καλά, αυτός πέθανε».
Η στιγμή καταγράφηκε από θαμώνα του νυχτερινού κέντρου και στη συνέχεια το βίντεο διαδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο απόσπασμα, η Άντζελα Δημητρίου φαίνεται να ακούει την αφήγηση εμφανώς αιφνιδιασμένη, χωρίς να παρεμβαίνει.