Εκλογές 2019: Έκλεισαν οι κάλπες – Ουρές και ταλαιπωρία την τελευταία στιγμή

Εκλογές 2019: Έκλεισαν οι κάλπες – Ουρές και ταλαιπωρία την τελευταία στιγμή
AMΠΕ

Μεταξύ 9 με 10 το βράδυ θα βγει ένα ασφαλές συμπέρασμα που θα αφορά πρώτα τις ευρωεκλογές, μετά τις περιφέρειες και τους δήμους.

Έκλεισαν οι κάπες για τις Ευρωεκλογές, τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές. Τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα θα αρχίσουν να βγαίνουν μεταξύ 9 και 10 το βράδυ. Μέσα από την εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για όλα τα αποτελέσματα.

Δείτε τα αποτελέσματα των exit polls εδώ

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Singular Logic, Γιάννη Θεοδωρόπουλο, ο οποίος μίλησε στον ANT1 μεταξύ 9 με 10 το βράδυ θα βγει ένα ασφαλές συμπέρασμα που θα αφορά πρώτα τις ευρωεκλογές, μετά τις περιφέρειες και τους δήμους.

Συγκεκριμένα, θα αφορούν τις 13 Περιφέρειες και τους έξι μεγαλύτερους δήμους (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο).

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα κεντρικά της ΝΔ στο Μοσχάτο.

Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη ομαλά. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Θεσσαλονίκη, η διαδικασία ήταν πρωτόγνωρη λόγω του ότι ήταν διπλάσια τα εκλογικά τμήματα και άρα υπήρχε η ανάγκη για διπλάσιους δικαστικούς αντιπροσώπους.

“Οι συναρμόδιες υπηρεσίες συνεργάστηκαν, ο Άρειος Πάγος έκανε το καλύτερο δυνατόν ώστε να εξασφαλίσει την ύπαρξη δικαστικών αντιπροσώπων σε κάθε εκλογικό τμήμα και ήδη από χθες νωρίς το βράδυ σε επικοινωνία που είχαμε με τους εφόρους όλων των Περιφερειών της επικράτειας, μας είχαν ενημερώσει για το ότι υπάρχει πληρότητα των δικαστικών αντιπροσώπων σε όλα τα εκλογικά τμήματα”, είπε χαρακτηριστικά.

Τεράστιες ήταν πάντως οι καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν σε πολλά εκλογικά κέντρα ιδίως μετά τις 15.00 το μεσημέρι, όταν και αυξήθηκε κατά πολύ η προσέλευση των ψηφοφόρων.

Μεγάλες ουρές πριν το κλείσιμο της κάλπης Eurokinissi

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Άρειος Πάγος έδωσε οδηγία στους δικαστικούς αντιπροσώπους να παρατείνουν την εκλογική διαδικασία στα εκλογικά τμήματα όπου υπάρχει αυξημένη προσέλευση ψηφοφόρων προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις σχετικά με τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές στο Live Blog του News 24/7.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα