ΑΔΕΔΥ: “Δεν δουλεύουμε για τον πόλεμο” – Στάση εργασίας την Παρασκευή για τη διεθνή απεργία στα λιμάνια

Διαβάζεται σε 3'
Λιμάνι Πειραιά (φωτογραφία αρχείου)
Λιμάνι Πειραιά (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Τετράωρη στάση εργασίας προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2026 στους νομούς Αττικής, Αχαΐας και Θεσπρωτίας, σε αλληλεγγύη στη διεθνή απεργία των λιμενεργατών σε περισσότερα από 100 λιμάνια.

Τετράωρη στάση εργασίας προκήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2026, για τους δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν στους νομούς Αττικής, Αχαΐας και Θεσπρωτίας.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται σε ένδειξη αλληλεγγύης στη μεγάλη διεθνή απεργία των λιμενεργατών, η οποία εκτείνεται σε περισσότερα από 100 λιμάνια παγκοσμίως.

Με κεντρικό μήνυμα «Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν δουλεύουν για τον πόλεμο», η ΑΔΕΔΥ στηρίζει τις κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα σε κράτη όπως η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ιταλία, η Τουρκία, η Ισπανία και πολλές άλλες χώρες.

Στην ανακοίνωσή της, η Ένωση τονίζει ότι ο αγώνας των λιμενεργατών είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διεθνούς αλληλεγγύης απέναντι στις κυβερνήσεις και τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

“Με τους εργαζόμενους άλλων χωρών, μάς ενώνουν τα ίδια συμφέροντα. Απεργούμε μαζί, την ώρα που οι κυβερνήσεις, μάς θέλουν αντίπαλους. Οι ιμπεριαλιστές δεν είναι παντοδύναμοι, οι λαοί έχουν τη δύναμη να νικήσουν” αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στις εξής κατά τόπους συγκεντρώσεις:

  • Νομός Αττικής: Στάση εργασίας από τις 08:00 π.μ. έως τις 12:00 μ.μ. Η κεντρική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 π.μ. στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
  • Νομός Αχαΐας: Στάση εργασίας από τις 08:00 π.μ. έως τις 12:00 μ.μ., με συγκέντρωση στο λιμάνι της Πάτρας στις 10:00 π.μ.
  • Νομός Θεσπρωτίας: Στάση εργασίας από τις 11:00 π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας. Η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 11:30 π.μ. στην είσοδο του εξωτερικού λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

“Στηρίζουμε τη «Διεθνή» απεργιακή κινητοποίηση των λιμενεργατών σε περισσότερα από 100 λιμάνια Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2026

Συμμετέχουμε με 4ωρη Στάση Εργασίας

Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν δουλεύουν για τον πόλεμο

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει με τη συμμετοχή της, κηρύσσοντας 4ωρη Στάση Εργασίας (τις ώρες που παρατίθενται παρακάτω), την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, για τους εργαζόμενους των νομών Αττικής, Αχαΐας και Θεσπρωτίας, την απεργιακή κινητοποίηση των λιμενεργατών που θα γίνει την ημέρα αυτή, σε πάνω από 100 λιμάνια, στην Ελλάδα, την Γαλλία, την Τουρκία, την Ιταλία, την Ινδία, τη Δανία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Κροατία, την Κύπρο, το Μαρόκο, το Μαυροβούνιο, την Πορτογαλία, το Μεξικό, την Πορτογαλία, τη Σλοβενία, την Σουηδία, τις ΗΠΑ

Ο αγώνας των λιμενεργατών, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Με τους εργαζόμενους άλλων χωρών, μάς ενώνουν τα ίδια συμφέροντα. Απεργούμε μαζί, την ώρα που οι κυβερνήσεις, μάς θέλουν αντίπαλους. Οι ιμπεριαλιστές δεν είναι παντοδύναμοι, οι λαοί έχουν τη δύναμη να νικήσουν.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής στην στάση εργασίας και τις κατά τόπους συγκεντρώσεις :

  • Για την Αττική: Στάση Εργασίας από ώρα 8:00πμ έως 12:00 και συγκέντρωση στον Πειραιά, ώρα 10:00πμ στην πλατεία του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά.
  • Για την Αχαΐα : Στάση Εργασίας από ώρα 8:00πμ έως 12:00 και συγκέντρωση στο λιμάνι της Πάτρας, ώρα 10:00πμ.
  • Για τη Θεσπρωτία: Στάση Εργασίας από ώρα 11:00πμ έως τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στις 11:30πμ στην είσοδο του λιμανιού εξωτερικού της Ηγουμενίτσας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα