ΚΚΕ για το σκάνδαλο στο μπάσκετ: “Να γίνουν όλες οι ενέργειες για την πλήρη διαλεύκανσή του”
Διαβάζεται σε 2'
Το ΚΚΕ ζητά την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης στον χώρο του μπάσκετ, στρέφοντας, παράλληλα, τα πυρά του κατά της κυβέρνησης και της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον αθλητισμό.
- 22 Οκτωβρίου 2026 19:27
Την πλήρη διαλεύκανση της υπό διερεύνηση υπόθεσης στον χώρο του μπάσκετ ζητά το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.
Το κόμμα κάνει λόγο για ένα ακόμη φαινόμενο «σήψης και μπόχας στον χώρο του αθλητισμού-εμπορεύματος» και τονίζει ότι πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση.
«Στο επίκεντρο τα τεράστια κέρδη και τα επιχειρηματικά συμφέροντα»
Σύμφωνα με το ΚΚΕ, στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκονται τα μεγάλα οικονομικά και άλλα οφέλη που συνδέονται ακόμη και με πρωταθλήματα μικρότερων κατηγοριών και ηλικιών.
Παράλληλα, υποστηρίζει ότι οι ανταγωνισμοί επιχειρηματικών συμφερόντων «χειραγωγούν και καταστρέφουν το άθλημα», επηρεάζοντας, όπως αναφέρει, το ταλέντο και τις προσδοκίες νέων ανθρώπων.
Επίθεση στην κυβέρνηση για την «κάθαρση»
Το ΚΚΕ ασκεί επίσης έντονη κριτική στην κυβέρνηση και σε όσους, όπως αναφέρει, μιλούν για «κάθαρση» στον αθλητισμό.
Στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι είναι αντιφατικό να γίνεται λόγος για αντιμετώπιση της διαφθοράς, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται η επιχειρηματική δραστηριότητα στον αθλητισμό, ο τζόγος παρουσιάζεται ως πηγή χρηματοδότησής του και τα ερασιτεχνικά σωματεία παραμένουν αντιμέτωπα με οικονομικές δυσκολίες.
Το κόμμα αναφέρεται ακόμη στον νόμο Αυγενάκη για τις εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών, σημειώνοντας ότι είχε παρουσιαστεί ως παρέμβαση για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.
«Η διαφθορά, αντί να αντιμετωπίζεται, διογκώνεται, γιατί προφανώς παραμένουν οι αιτίες που την τρέφουν», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.