Νέος συναγερμός για “απειλές” στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης
Διαβάζεται σε 2'
Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης για νέες απειλές, εν μέσω κύματος ψευδών προειδοποιήσεων για βόμβες που προκαλεί αναστάτωση στις αερομεταφορές σε όλη την Ευρώπη.
- 06 Νοεμβρίου 2026 12:33
Η αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή (6/11) ότι διερευνά απειλές που σχετίζονται με την εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι, σύμφωνα με την αρχική της εκτίμηση, δεν υπήρξε κίνδυνος για τους επιβάτες.
Οι ψευδείς απειλές για βόμβα προκάλεσαν την Πέμπτη αναστάτωση σε δεκάδες επιβατικές πτήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, αναγκάζοντας ορισμένα αεροσκάφη να πραγματοποιήσουν έκτακτες προσγειώσεις, ενώ σε άλλες περιπτώσεις απογειώθηκαν μαχητικά αεροσκάφη για να συνοδεύσουν ή να αναχαιτίσουν επιβατικά αεροπλάνα. Πρόκειται για δραματική κλιμάκωση των περιστατικών, έπειτα από ένα πρώτο κύμα απειλών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
«Βρισκόμαστε και σήμερα στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης, έπειτα από απειλές που στρέφονται κατά της εναέριας κυκλοφορίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Κοπεγχάγης.
«Αυτή τη στιγμή διερευνούμε το περιστατικό και διατηρούμε εμφανή αστυνομική παρουσία στο αεροδρόμιο».
Η αστυνομία δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Σε ανακοίνωση που απέστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης επιβεβαίωσε την παρουσία της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι «λειτουργεί κανονικά». Εκπρόσωπός του αρνήθηκε να προβεί σε περαιτέρω σχόλια.
Την Πέμπτη, στρατιωτική μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών πραγματοποίησε έρευνες σε δύο αεροσκάφη στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Δανίας, έπειτα από απειλή για βόμβα, χωρίς ωστόσο να εντοπίσει εκρηκτικούς μηχανισμούς.