Βιασμός 24χρονης: Στην ανακρίτρια οι τοξικολογικές

Βιασμός 24χρονης: Στην ανακρίτρια οι τοξικολογικές
Η 24χρονη Γεωργία INTIME NEWS

Το πόρισμα του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής με τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων, βρίσκεται πλέον στα χέρια της ανακρίτριας.

Στα χέρια την 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης παραδόθηκε πριν από λίγη ώρα το πόρισμα του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ με τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων, στην υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού της 24χρονης.

Το πόρισμα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, παρέδωσε καθηγητής Τοξικολογίας του ΑΠΘ που ορίστηκε από τις διωκτικές αρχές ως πραγματογνώμονας για την υπόθεση και θα ενημερώσει την ανακρίτρια για το περιεχόμενό του.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα από το εργαστήριο της Βέρνης στην Ελβετία αν και αρχικά θα έφταναν στην Ελλάδα την Παρασκευή, οι Ελβετοί ενημέρωσαν πως αυτά δεν είχαν ολοκληρωθεί ακόμα, με την αγωνία να λαμβάνει τέλος το πρωί της Τρίτης (1/2), οπότε το πολυπόθητο e-mail παραδόθηκε στο ΑΠΘ.

Υπενθυμίζεται πως στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου ολοκληρώθηκαν άμεσα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, οι οποίες και αφορούν όλες τις ναρκωτικές ουσίες που είναι γνωστές στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Γαλεντέρης, τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης μιλώντας στο thesstoday, είπε οτι θα ζητήσει από την ανακρίτρια αντίγραφο των αποτελεσμάτων, ενώ άφησε αιχμές για τους λόγους που εστάλησαν τα δείγματα στην Ελβετία.

“Θεωρώ μη ενδεδειγμένο το γεγονός ότι εστάλησαν τα δείγματα στην Ελβετία ενώ υπάρχουν εργαστήρια στην Ελλάδα. Ας έστελνε δείγμα επαλήθευσης σε ένα εργαστήριο στην Ελλάδα. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να τα στείλουν στην Ελβετία. Θα ζητήσουμε αντιδείγμα και τρίχες, δεν τελειώνει η έρευνα. Αυτοί νομίζουν με μισή ώρα εξετάσεων ότι τελείωσαν”, τόνισε ο κ. Γαλεντέρης.

Μεταφέροντας λόγια της 24χρονης ο ίδιος ανέφερε ότι “αφού κατανάλωσε ποσότητα αλκοόλ άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της και όταν ξύπνησε είχε πλήρη αμνησία. Αυτά όλα δεν δικαιολογούνται από μια απλή κατανάλωση αλκοόλης, η ίδια αναφέρει και φοβάται ότι έχει καταναλώσει κάποια τοξική ουσία”, σημείωσε ο κ. Γαλεντέρης.

Υπενθυμίζεται ότι στη Βέρνη εστάλησαν δείγματα των ούρων της 24χρονης για να εντοπιστεί η ποσότητα αλκοόλης αλλά κυρίως για να εντοπιστεί η ύπαρξη ή μη συγκεκριμένων μεταβολιτών και συνθετικών ναρκωτικών ουσιών που έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες στην παράνομη αγορά και δεν μπορούν να αναγνωριστούν από το εργαστήριο του ΑΠΘ.

Ειδικότερα, οι ουσίες αυτές, τις οποίες αναζητά το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης είναι άγνωστης δομής. Όμως, το Ινστιτούτο έχει αναπτύξει μία συγκεκριμένη τεχνολογία και έχει παραλάβει ορισμένα μηχανήματα που μπορούν να προσδιορίζουν και να ανιχνεύουν συνθετικές ουσίες άγνωστης δομής, που έχουν πρωτοκυκλοφορήσει στην αγορά τους τελευταίους δύο με τρεις μήνες. Στο εργαστήριο αυτό μπορεί να ταυτοποιηθεί μία ουσία χωρίς κάποιο δείγμα. Αντίθετα, στο εργαστήριο του ΑΠΘ, προκειμένου να γίνει οποιαδήποτε ανάλυση είναι κρίσιμο να είναι γνωστή η βασική δομή της κάθε ναρκωτικής ουσίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα