H Disneyland επιτρέπει στους υπαλλήλους που είναι θετικοί στον κορονοϊό να επιστρέψουν στη δουλειά

H Disneyland επιτρέπει στους υπαλλήλους που είναι θετικοί στον κορονοϊό να επιστρέψουν στη δουλειά
Disney World κατά την διάρκεια της πανδημίας The daily Beast

Η Disney World και η Disneyland έχουν συγκαλύψει θετικές περιπτώσεις COVID, αφήνοντας τους υπαλλήλους που νοσούν να επιστρέψουν στη δουλειά, αποκρύπτοντάς το από τους συναδέλφους τους και τους επισκέπτες των θεματικών πάρκων.

Η επανέναρξη λειτουργίας της Disney World χαρακτηρίστηκε από παρατεταμένες αμφιβολίες σχετικά με το εάν ένα θεματικό πάρκο θα μπορούσε να λειτουργήσει υπεύθυνα σε καιρούς πανδημίας. Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζόμενων που εκθέτει το Daily Beast, η Disney World και η Disneyland έχουν συγκαλύψει θετικές περιπτώσεις COVID, αφήνοντας τους θετικούς σε COVID υπαλλήλους να επιστρέψουν στη δουλειά.

Πηγές ανέφεραν στο Daily Beast ότι η Disney μοιράστηκε με τα συνδικάτα μόνο τον αριθμό των θετικών περιπτώσεων, σε πολλές περιπτώσεις αρκετές ημέρες μετά τη λήψη των αποτελεσμάτων. Οι εργαζόμενοι συχνά ανακάλυπταν ότι οι συνάδελφοί τους ήταν θετικοί στην COVID-19, αφότου είχαν προηγουμένως εργαστεί μαζί τους σε κοντινή απόσταση.

“Βασικά, όλες οι πληροφορίες μας αναφορικά με θετικά διεγνωσμένους εργαζόμενους προέρχονται από στόμα σε στόμα”, δήλωσε η Alicia, σύζυγος ενός εργαζόμενου, του οποίου η σύμβαση απαγορεύει να μιλήσει στον Τύπο. Η διοίκηση δεν παρέχει καμία επίσημη ενημέρωση στους υπαλλήλους, ώστε να τους προστατεύσει.

Οι εκκλήσεις της Alicia προς το γραφείο του Κυβερνήτη Gavin Newsom της πόλης Anaheim που εδράζεται η Disney World δεν απαντήθηκαν. Ωστόσο, η διοίκηση της πόλης επαίνεσε το “ασφαλές και υπεύθυνο” άνοιγμα της Downtown Disney στη σελίδα τους στο Facebook, αποκαλώντας το συγκρότημα “σημαντική πηγή εσόδων από φόρους πωλήσεων” – μια στυγνή υπενθύμιση για τους επιτακτικούς λόγους να ανοίξει ξανά το θεματικό πάρκο.

Υπάρχει μια αισθητή διαφορά μεταξύ του επιπέδου των προληπτικών μέτρων κατά το NBA Bubble στο Ορλάντο και την επανέναρξη εργασίας των υπαλλήλων του πάρκου. Παρόλο που η Disney World προσέθεσε έναν ειδικό χώρο για θερμομέτρηση και τεστ στην κεντρική πύλη του πάρκου, ο Διευθυντής της Disney Bill Place έγραψε τον Ιούνιο ότι οι δοκιμές δεν ήταν «βιώσιμες» και πιθανόν να αποδώσουν «ψεύτικα αρνητικά».

Το λογότυπο του MBA στο θεματικό πάρκο της Disney AP

Το λογότυπο του MBA στο θεματικό πάρκο της Disney AP


Αυτά τα προβλήματα θα μπορούσαν να είχαν εξαλειφθεί με ικανές εθνικές δοκιμές και ανίχνευση, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση ασήμαντη η στάση της μεγαλύτερης εταιρείας ψυχαγωγίας στον κόσμο απέναντι στη δημόσια υγεία: στέλνει πρόθυμα τους εργαζόμενους σε ένα μη ασφαλές περιβάλλον εργασίας.


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα