ΗΠΑ: Παραιτήσεις κυβερνητικών αξιωματούχων μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο

ΗΠΑ: Παραιτήσεις κυβερνητικών αξιωματούχων μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο
Ο πρώην αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής Ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, Ματ Πότινγκερ AP

Πρώτος υπέβαλε την παραίτησή του ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ. Αναμένεται να ακολουθήσουν αρκετοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι στον τομέα της εθνικής ασφάλειας.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής Ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, Ματ Ποτίνγκερ, σε απάντηση της βίαιης εισβολής οπαδών του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, κατά τη συνεδρίαση για την κύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Ποτίνγκερ φέρεται να είπε στους συνεργάτες του ότι δεν είχε να σκεφτεί πολύ προτού υποβάλλει την παραίτησή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι στον τομέα της εθνικής ασφάλειας – συμπεριλαμβανομένου και του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν και ο αναπληρωτής προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Κρις Λίντελ – εξετάζουν αυτήν την ώρα την παραίτησή τους.

Το απόγευμα της Τετάρτης (6/1) παραιτήθηκε η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου και πρώην πρσωπάρχης της Μελάνια Τραμπ, Στέφανι Γκρίσαμ.

Την παραίτησή της έχει υποβάλει και η Ρίκι Νισέτα, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αρμόδια για τις επίσημες κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Σάρα Μάθιους, όπως δήλωσαν δύο πηγές στο Reuters.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα