Στον εισαγγελέα Ρόδου οι Σύροι δουλέμποροι. Νέες επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών σε Λέσβο και Φαρμακονήσι

Στον εισαγγελέα Ρόδου οι Σύροι δουλέμποροι. Νέες επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών σε Λέσβο και Φαρμακονήσι
Κάτοικοι της Ρόδου, διασώστες του ΕΚΑΒ, άνδρες του λιμενικού, αστυνομικοί και εθελοντές ανασύρουν από την θάλασσα Σύριους πρόσφυγες έπειτα από το ναυάγιο του ιστιοφόρου στο οποίο επέβαιναν την Δευτέρα 20 Απριλίου 2015. Τρία άτομα -ένας άνδρας, μία γυναίκα και ένα παιδί- ανασύρθηκαν νεκρά από τη θαλάσσια περιοχή Ζέφυρος της Ρόδου. Οι περισσότεροι μετανάστες έπεσαν στη θάλασσα και κατάφεραν να βγουν στην ακτή με τη βοήθεια κατοίκων του νησιού. Σύμφωνα με το Λιμενικό, έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 83 άτομα, εκ των οποίων 57 έχουν μεταφερθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού και 23 στο νοσοκομείο. Eurokinissi

Στον εισαγγελέα Ρόδου οι δύο δουλέμποροι, υπήκοοι Συρίας, που οργάνωσαν τη μεταφορά των παράτυπων μεταναστών στη Ρόδο, με τρεις νεκρούς

Στον εισαγγελέα Ρόδου θα οδηγηθούν σήμερα δύο άτομα, υπήκοοι Συρίας 26 και 27 ετών αντίστοιχα, που φέρεται να οργάνωσαν τη μεταφορά των δεκάδων παράτυπων μεταναστών με ιστιοφόρο σκάφος που προσάραξε τη Δευτέρα στη περιοχή Ζέφυρος της Ρόδου και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα (ένας άνδρας μία γυναίκα και ένα παιδί).

Οι δύο διακινητές αναγνωρίστηκαν από τους παράτυπους μετανάστες στη διάρκεια της προανάκρισης.

Ο αριθμός των διασωθέντων παράτυπων μεταναστών ανέρχεται σε 90, ενώ στο σκάφος ήταν συνολικά 93 άτομα στην πλειονότητά τους πρόσφυγες από τη Συρία.

Από αυτούς 62 είναι άνδρες, 22 γυναίκες και 6 παιδιά.

Στο μεταξύ, στη διάσωση σαράντα δύο (42) παράτυπων μεταναστών που εντοπίστηκαν σε πνευστή ακυβέρνητο λέμβο στη θαλάσσια περιοχή του αεροδρομίου Λέσβου προέβησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Επίσης άλλοι τριάντα εννέα (39) παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν, βραδινές ώρες χθες στο Φαρμακονήσι, από τη στρατιωτική φρουρά. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Λέρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα