Τρόμος στο δρόμο: Έφηβος βγάζει νοκ άουτ άνδρα για πλάκα

Σοκ προκαλεί βίντεο, που δείχνει έναν 17χρονο να ρίχνει αναίσθητο με μια μπουνιά έναν άνδρα, στη μέση του δρόμου σε πόλη των ΗΠΑ (vid)
- 07 Φεβρουαρίου 2016 18:24
Ένας 16χρονος συνελήφθη και ένας 17χρονος αναζητείται από την αστυνομία του Πάτερσον, στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, μετά τη δημοσίευση βίντεο, το οποίο δείχνει έναν έφηβο να γρονθοκοπεί έναν μεγαλύτερο σε ηλικία άνδρα στη μέση του δρόμου, χωρίς να υπάρχει κάποιος εμφανής λόγος.
Το βίντεο αναρτήθηκε πριν λίγες μέρες στο facebook και αφορά περιστατικό που συνέβη τον περασμένο Δεκέμβριο. Ένας έφηβος φαίνεται να έχει πλησιάσει έναν ανυποψίαστο άνδρα. Ένα κορίτσι ακούγεται να φωνάζει “Χτύπα τον” ενώ την ίδια ώρα το αγόρι που κρατάει το κινητό και “τραβάει”, γελάει και λέει “ρίξε τον κάτω, ρίξε τον κάτω”.
Ο έφηβος φαίνεται να λέει κάτι στο θύμα πριν του ρίξει μια γροθιά στο πρόσωπο του. Ο άνδρας σωριάζεται στο έδαφος, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.
Έμπνευση για την επίθεση αποτέλεσε το λεγόμενο “knockout game”, κατά το οποίο κάποιος γρονθοκοπεί ένα άγνωστο θύμα απλά και μόνο για διασκέδαση. Να σημειωθεί ότι σειρά από επιθέσεις τέτοιου είδους που είχαν γίνει το 2013, είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο των θυμάτων σε αρκετές περιπτώσεις.
Αμέσως μετά τη δημοσίευση του βίντεο, η αστυνομία ξεκίνησε τις έρευνες. Ο νεαρός δράστης αναγνωρίστηκε και οι αρχές τον αναζητούν ενώ ο 16χρονος που βιντεοσκοπούσε την επίθεση, παραδόθηκε το Σάββατο.