ΣΥΡΙΖΑ: “Δεν δίνουμε εξετάσεις σε κανέναν για το κατά πόσο υποκύπτουμε σε πιέσεις ξένων παραγόντων”

ΣΥΡΙΖΑ: “Δεν δίνουμε εξετάσεις σε κανέναν για το κατά πόσο υποκύπτουμε σε πιέσεις ξένων παραγόντων”

Τι ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις επικρίσεις που δέχεται για τις θέσεις του στο μειονοτικό και για την αντικατάσταση της Σ. Σαμπιχά στο ευρωψηφοδέλτιο

Απάντηση στις επικρίσεις που δέχεται για τις θέσεις του στο μειονοτικό ζήτημα και για την αντικατάσταση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν στο ευρωψηφοδέλτιο, έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη (22/04).

Αφού τονίζει ότι το ζήτημα της μειονότητας στη Θράκη είναι πολύ σοβαρό για να εκμεταλλεύονται διάφορες πλευρές για δικές τους σκοπιμότητες, επισημαίνει ότι άλλα κόμματα δεν έχουν καμία υποψηφιότητα προερχόμενη από τη μειονότητα.

“Το ζήτημα της μειονότητας στη Θράκη είναι πολύ σοβαρό για να το εκμεταλλεύονται- διάφορες πλευρές- για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους σκοπιμότητες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να δώσει εξετάσεις και διαπιστευτήρια απέναντι σε κανέναν για τις θέσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα και στο κατά πόσο υποκύπτει σε πιέσεις ξένων παραγόντων. Αυτές είναι γνωστές και ξεκινούν από την πεποίθηση ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να απολαμβάνουν ίσων δικαιωμάτων” τονίζεται στην ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: “Να σημειώσουμε επίσης ότι αυτοί που κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπέκυψε στις πιέσεις του τουρκικού προξενείου για να αποσυρθεί η υποψηφιότητα της κ. Σαμπιχά, σκόπιμα ξεχνούν να αναφέρουν ότι τα δικά τους κόμματα δεν έχουν καμία υποψηφιότητα προερχόμενη από τη μειονότητα, την ίδια στιγμή που κύκλοι του τουρκικού προξενείου επιλέγουν να κατεβάσουν το δικό τους συνδυασμό και αποθαρρύνουν υποψηφιότητες μειονοτικών στα άλλα κόμματα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα