Eurovision: Διέρρευσε ένα από τα τραγούδια του ελληνικού τελικού

Eurovision: Διέρρευσε ένα από τα τραγούδια του ελληνικού τελικού

Ανέβηκε στο ίντερνετ ένα από τα τραγούδια που θα ερμηνεύσει η Ντέμι την ερχόμενη Δευτέρα. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη διαδικασία;

Λίγες μέρες πριν τον ελληνικό τελικό, ένα από τα τρία διαγωνιζόμενα τραγούδια για την συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision, διέρρευσε στο διαδίκτυο. Πρόκειται για το ” This Love”, σε σύνθεση Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους John Ballard  και Romy Papadea. Η διαρροή κυκλοφόρησε αστραπιαία στο διαδίκτυο και έπειτα από κάποια ώρα το βίντεο μπλοκαρίστηκε από το youtube.

Αυτό είναι το βίντεο που ανέβηκε και στη συνέχεια μπλοκαρίστηκε “για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων”.

Άγνωστη μένει η αντίδραση της κρατικής τηλεόρασης, αφού ίσως με αυτό τον τρόπο να υπονομεύεται η διαδικασία της επιλογής, καθώς ένα από τα τρία τραγούδια ακούστηκε πριν τα υπόλοιπα. Από την άλλη, η ομάδα των δημιουργών είναι πάνω κάτω η ίδια και στις τρεις επιλογές, πράγμα που ίσως σημαίνει πως, εφόσον το κομμάτι αποσύρθηκε σχετικά γρήγορα, η ΕΡΤ θα θεωρήσει το θέμα λήξαν.

Η διαδικασία της επιλογής

Θυμίζουμε πως η ΕΡΤ έχει αναθέσει απευθείας την εκπροσώπηση στη Ντέμι και τους Δημήτρη Κοντόπουλο και Φωκά Ευαγγεληνο, ενώ τη Δευτέρα θα παρουσιάσει σε ειδική εκπομπή τα τρία κομμάτια, ένα εκ των οποίων θα επιλεγεί για την αποστολή της Ελλάδας στο Κίεβο.

Πέραν του This Love, τη Δευτέρα θα ακούσουμε το “ When then morning comes around” σε μουσική και παραγωγή του Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους του John Ballard και το “ Angels” σε μουσική και παραγωγή του Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους της Romy Papadea.

Για πρώτη φορά, μαζί με το κοινό, το τραγούδι θα επιλέξει κριτική επιτροπή από ελληνικές κοινότητες της Ομογένειας.

Ειδικότερα, την ψήφο τους θα δώσουν εκπρόσωποι των κοινοτήτων από το Βέλγιο, τη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Γερμανία, την Αρμενία, την Ιταλία, την Αυστραλία, την Αυστρία και την Ουκρανία.

Η ποσόστωση στην ψήφο θα είναι 70% κοινό (μέσω televoting) και 30% κριτική επιτροπή

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα