Αναβλήθηκε ο πλειστηριασμός του σκάφους του δήμου Τήλου

Αναβλήθηκε ο πλειστηριασμός του σκάφους του δήμου Τήλου

Αναβολή του πλειστηριασμού του ταχύπλοου σκάφους του πέτυχε ο δήμος Τήλου, προσφεύγοντας δικαστικά κατά τεχνικής εταιρίας για πλημμελή επισκευή του

Στα χέρια του δήμου Τήλου θα παραμείνει, τουλάχιστον μέχρι το 2016 και εφόσον μέχρι τότε δεν έχει βρεθεί λύση, το ταχύπλοο σκάφος Sea Star, αφού επιτεύχθηκε αναβολή του πλειστηριασμού του.

Το σκάφος, το οποίο είχε αγοραστεί από το δήμο για να βοηθήσει στη τουριστική ανάπτυξη του νησιού, επρόκειτο να βγει σε πλειστηριασμό στις 18 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου μετά από προσφυγή τεχνικής εταιρίας για οφειλόμενα ποσά.

Ο δήμος ωστόσο πέτυχε αναβολή της διαδικασίας για το 2016, καθώς έχει προσφύγει δικαστικά εναντίον της εταιρίας, κατηγορώντας την για πλημμελή επισκευή, η οποία ακινητοποίησε το πλοίο για ενάμιση μήνα πέρσι το καλοκαίρι και μάλιστα την περίοδο Ιούλιος-Αύγουστος.

Η δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά, μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι το σκάφος θα συνεχίσει κανονικά τα δρομολόγια του από και προς τη Ρόδο ενώ έκανε λόγο για “πόλεμο” που δέχεται το τελευταίο διάστημα από επιχειρηματικά συμφέροντα, προκειμένου να αποσυρθεί από τη γραμμή.

Η κ. Καμμά, επίσης, προτίθεται να ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην οποία θα διεκδικήσει τον χειμώνα, που το πλοίο επιδοτείται με τρία δρομολόγια την εβδομάδα, να εισπράττει το 50% του εισιτηρίου.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα