O Χάρτης της ρατσιστικής βίας και εγκληματικότητας της Αθήνας
Δείτε τον διαδραστικό χάρτη της ρατσιστικής βίας στην περιοχή του λεκανοπεδίου της Αθήνας, δημιούργημα της ομάδας "The City at a time of Crisis"
- 04 Σεπτεμβρίου 2013 17:01
Στη δημιουργία ενός ψηφιακού χάρτη που αποτυπώνει τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών στην περιοχή της Αθήνας προχώρησε η ερευνητική ομάδα “The City at a time of Crisis”.
Κάνοντας χρήση του δικτύου Ushahidi το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς σε χώρες οι οποίες πλήττονται από φυσικές η ανθρωπιστικές καταστροφές, η ερευνητική ομάδα δημοσίευσε ένα διαδραστικό χάρτη για τη ρατσιστική βία και εγκληματικότητα στην Αθήνα.
Ο χάρτης παρέχει δεδομένα από τον Μάιο του 2011 μέχρι σήμερα, ενώ προτείνεται στους χρήστες η αποστολή σχετικών πληροφοριών υπό το καθεστώς της ανωνυμίας. Ζητείται e-mail για λόγους επικοινωνίας.
Όπως υποστηρίζει η ομάδα, βρίσκεται στη δημιουργία ενός αξιόπιστου δικτύου επαφών – πηγών και πριν αποτυπώσει στο χάρτη οποιοδήποτε περιστατικό, το επεξεργάζεται με διασταύρωση πληροφοριών και επιβεβαίωση.
Πρόκειται για μια πολιτική ομάδα η οποία κάνει έρευνα στον αντίκτυπο που έχει η κρίση στις αστικές περιοχές της Αθήνας, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης της ρατσιστικής βίας στην ιστό της πόλης. Στην ιστοσελίδα της ομάδας αναφέρεται ότι δεν υπάρχει σύνδεση με κάποιο πολιτικό κόμμα.
Η ομάδα “The City at a time of Crisis” χρηματοδοτείται από το Economic and Social Research Council (Οικονομική και Κοινωνική ερευνητική Επιτροπή του Ηνωμένου Βασιλείου) και συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Sussex.
(Ο χάρτης κατά διαστήματα “πέφτει” λόγω υψηλής επισκεψιμότητας στη σελίδα)
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ομάδας.