Μιλάνε για τρίτο πακέτο και η Ελλάδα σφυρίζει αδιάφορα
Αυξάνονται οι φωνές που αναφέρονται στο ενδεχόμενο χορήγησης τρίτου πακέτου διάσωσης προς την Ελλάδα. Κλειδί η στάση της Γερμανίας
- 05 Μαρτίου 2012 13:36
Μετά την αποκάλυψη του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel για νέο πακέτο διάσωσης στην Ελλάδα το 2015 έρχεται και ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν να επισημάνει ότι ενδεχομένως το δεύτερο πακέτο να αποδειχτεί ανεπαρκές.
“Δεν θα εμπιστευόμουν κανέναν που λέει ότι η βοήθεια στην Ελλάδα είναι αρκετή. Εξαρτάται αν οι Έλληνες θα επιμείνουν στην εφαρμογή των μέτρων έχοντας εκλογικές αναμετρήσεις”, τονίζει σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Oesterreich.
Δεν αποκλείει επίσης το ενδεχόμενο ενίσχυσης του ESM, επισημαίνοντας ότι “μπορεί να χρειαστεί”.
Να σημειωθεί ότι τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης αναμένεται να αποφασίσουν για το αν θα ενισχυθεί το “τείχος προστασίας” από την εξάπλωση της κρίσης σε ανεπίσημη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για τις 30 με 31 Μαρτίου.
Ο στόχος είναι ο συνδυασμός των πόρων του EFSF (προσωρινός μηχανισμός στήριξης – 250 δισεκατομμυρίων ευρώ) με αυτούς του μόνιμου μηχανισμού στήριξης (500 δισεκατομμυρίων ευρώ).
Το Βερολίνο αντιδρά σε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, ενδέχεται τελικά να αλλάξει στάση.