Ανάσα στην αγορά

Yποχωρούν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία λόγω των ανησυχιών για πιθανή μείωση της ζήτησης
- 02 Ιουνίου 2008 08:48
Yποχωρούν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία λόγω των ανησυχιών για πιθανή μείωση της ζήτησης, όπως εκτιμούν οι αναλυτές.
Η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου υποχωρούσαν το πρωί κατά 4 σεντς στα 127,31 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του Μπρεντ υποχωρούσε επίσης κατά 13 σεντς στα 127,91 δολάρια.
Οι τιμές του μαύρου χρυσού υποχώρησαν αισθητά την προηγούμενη εβδομάδα αφού κατέγραψαν ιστορικά ρεκόρ λόγω των ανησυχιών για τον επαρκή εφοδιασμό της αγοράς.
Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ, Χακίμπ Χελίλ διαβεβαίωσε το περασμένο Σάββατο ότι δεν υπάρχει πρόβλημα επάρκειας σε πετρέλαιο και απέδωσε τις αυξήσεις των τιμών σε κερδοσκοπικές τάσεις.
“Δεν υπάρχει πρόβλημα προσφοράς,το πρόβλημα συνδέεται περισσότερο με τη διασπορά φημών” τόνισε ο Χελίλ και πρόσθεσε ότι ο ΟΠΕΚ αναμένει για εφέτος “μείωση στη ζήτηση”.
(Πηγή: ΑΠΕ)