Παπαδήμος: “Έίμαστε σε απόσταση αναπνοής από το σημείο μηδέν”

Παπαδήμος: “Έίμαστε σε απόσταση αναπνοής από το σημείο μηδέν”
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Ρευστό το πολιτικό σκηνικό. Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού εντός της ημέρας. Παρακολουθήστε ζωντανά από τη πλατφόρμα live blogging του ΝEWS 247 όλα όσα συμβαίνουν καθώς και όσα έχουν προηγηθεί

23:59 Μια ημέρα ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων έφτασε στο τέλος της. Το NEWS 247 θα καλύψει όλα τα γεγονότα του Σαββατοκύριακού, το οποίο αναμένεται “καυτό” εντός και εκτός Βουλής.

Το Σάββατο θα έχουμε νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ενώ την Κυριακή στις 17:00 έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο, ενόψει της ψηφοφορίας για τη νέα δανειακή σύμβαση.

23:56 Το Σάββατο, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό.

23:55 Ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο. Οι υπουργοί είπαν το “ναι” στον Λουκά Παπαδήμο να προχωρήσει με τη νέα δανειακή σύμβαση.

23:45 Nα μην τορπιλισθεί η εφαρμογή του νέου Μνημονίου από πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ζήτησε η ‘Αννα Διαμαντοπούλου μιλώντας στο υπουργικό.

23:28 Άλλη μια εντυπωσιακή εμφάνιση της Λιάνας Κανέλλη στο CNN. “Θέλουμε τη ζωή μας πίσω έστω και με δραχμή δήλωσε. Δείτε το βίντεο .

23:06 “Με συναίσθημα ευθύνης απέναντι στη πατρίδα στηρίζω τις προσπάθειές σας για να μη γονατίσει η Ελλάδα, για να μην καταστραφεί η εθνική μας και οικογενειακή μας οικονομία” ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στη αποψινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

22:56 Έχει ξεπεράσει σε διάρκεια τις τρεις ώρες το υπουργικό συμβούλιο.

22:44 Προειδοποίηση της Standard and Poor’s για υποβάθμιση της Ελλάδας σε καθεστώς “επιλεκτικής χρεοκοπίας” σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί η ρήτρα συλλογικής δράσης για τους ιδιώτες ομολογιούχους.

22:35 Αποχώρησε ο Θ. Πάγκαλος από το υπουργικό και με δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί ότι θα διαρκέσει αρκετή ώρα ακόμα.

“Έχει ουρά” είπε χαρακτηριστικά.

22:24 Τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα προκάλεσαν υποχώρηση του ευρώ, το οποίο το απόγευμα υποχώρησε στα 1,3192 δολάρια.

22:16 @pitsirikos Τυχερή η Έφη Σαρρή. Αν είχε εκλεγεί με το ΛΑΟΣ, σήμερα θα αντιμετώπιζε ένα ιστορικό δίλημμα.

22:13 Να μην ξεχνάμε ότι και αύριο συνεχίζεται η απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Νέα συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου στο Σύνταγμα.

22:00 Συνεχίζεται το υπουργικό συμβούλιο, ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας του νόμου για τη νέα δανειακή σύμβαση. Αν υπερψηφιστεί, η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει σε 15-20 μέρες.

21:42 Έντονη ανησυχία διεθνώς για την κατάσταση στην Ελλάδα. Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ “όλα είναι στον αέρα”.

21:29 Διαψεύδει ο Χρήστος Παπουτσής τις φήμες περί παραίτησής του από την κυβέρνηση.

21:20 Πολύ βαρύ το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Πολλοί βουλευτές εμφανίζονται έτοιμοι να καταψηφίσουν.

Με το σταγονόμετρο οι πληροφορίες από την ΚΟ της ΝΔ, που συνεδριάζει το μεσημέρι του Σαββάτου.

21:11 @papadimoulis Τώρα στο ΠΑΣΟΚ, οι του ΓΑΠ το παίζουν αντιμνημονιακοί! Και Βενιζελικοί στυλοβάτες του μνημονίου! Σταθερότητα και αξιοπιστία αλά Καρατζαφέρη.

21:02 Σύμφωνα ο πληροφορίες, ο Λουκάς Παπαδήμος πέρα από τη μαγνητοσκοπημένη εισήγηση, είπε στους υπουργούς ότι “είμαστε σε απόσταση αναπνοής από το σημείο μηδέν”.

“Ή ψηφίζουμε ή βουλιάζουμε”, είπε στους υπουργούς

20:59 Παραμένει σε εξέλιξη το υπουργικό συμβούλιο.

20:55 Την ώρα που εντείνεται η πολιτική κρίση στην Ελλάδα, πληθαίνουν και τα “χτυπήματα κάτω από τη μέση”. Διαβάστε τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας.

20:49 Υπέρ νέας διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας τάχθηκε η Λούκα Κατσέλη. Ζήτησε νέο πρόγραμμα έστω και στο παρά πέντε.

20:42 Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στο υπουργικό η ψηφοφορία για το Μνημόνιο 2 και το “κούρεμα” θα γίνει την Κυριακή.

Θα έρθει στη Βουλή σε τρία άρθρα. Ένα για το PSI, ένα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ένα για την εξουσιοδότηση Παπαδήμου και Βενιζέλου να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

20:30 Την διασφάλιση της εφαρμογής του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας και την δέσμευση των πολιτικών αρχηγών, “ανεξάρτητα από την έκβαση των εκλογών”, ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας απόψε στο γερμανικό δίκτυο RTL.

“Σε περίπτωση που η ελληνική Βουλή δεν εγκρίνει το πακέτο μέτρων, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αυτή τη βοήθεια”, είπε χαρακτηριστικά.

20:18 Δείτε το βίντεο της εισήγησης του Λουκά Παπαδήμου στο υπουργικό συμβούλιο

20:15  @KostasVaxevanis Ο κ. Παπαδήμος χαίρεται που απολαμβάνει της στήριξης Βορίδη-Γεωργιάδη. Του μένουν να πείσει άλλα 11 εκατομμύρια. Έπεισε όμως τους καλύτερους.

20:10 Από Δευτέρα ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου.

20:00 Οι αντιδράσεις είναι μεγάλες και στην κοινωνία, καθώς την Κυριακή στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

19:55 Αναβρασμός στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Κανείς δεν ξέρει πόσοι βουλευτές θα κάνουν “αντάρτικο” και δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα.

19:50 Πλέον και με την εισήγηση του Λουκά Παπαδήμου γίνεται σαφές ότι η “μάχη” θα δοθεί στις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής. Όποιος δεν στηρίξει τα μέτρα, θα βγει από την κυβέρνηση.

19:49 Διαβάστε ολόκληρη την εισήγηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, στο υπουργικό συμβούλιο.

19:47 Ο Λουκάς Παπαδήμος, ουσιαστικά έστειλε αυστηρό μήνυμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, δηλώνοντας αποφασισμένος να προχωρήσει  με τη νέα δανειακή σύμβαση, τονίζοντας ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι επιλογή που μπορούμε να επιτρέψουμε.

19:46 “Η νέα δανειακή συμφωνία θα επιτρέψει την ομαλή χρηματοδότηση της Ελλάδας με 130 δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα χρόνια”, είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

19:44 Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι όσοι δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης θα πρέπει να αποχωρήσουν, ωστόσο η χρεοκοπία δεν αποτελεί επιλογή.

19:42 “Είναι ώρα ιστορικής ευθύνης για το υπουργικό συμβούλιο. Είναι σαφές πώς δεν μπορούμε να σηκώσουμε όλοι το βάρος της ευθύνης” τόνισε ο πρωθυπουργός

19:36 Κυβερνητικός αξιωματούχος που δε θέλησε να κατονομαστεί δήλωσε στο Reuters πως δε θα γίνει σήμερα ο ανασχηματισμός

19:33 Άρχισε το υπουργικό συμβούλιο

19:22 “Καταρρέει η κυβέρνηση Παπαδήμου”, τονίζει από την πλευρά του σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Οι μνημονιακοί υπουργοί πηδούν από το καράβι για να διασωθούν. Ο πρωθυπουργός δεν έχει καμιά νομιμοποίηση να συνεχίζει να παραμένει στη θέση του υλοποιώντας μια κατάφορα άδικη και αντικοινωνική πολιτική”, αναφέρει μεταξύ άλλων.

19:13 Σύμφωνα με πληροφορίες και ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Τσετίν Μάντατζη δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα

19:07 Από βδομάδα αναμένεται ο ανασχηματισμός

19:04 Αντίδραση ΚΚΕ για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, το οποίο καλεί τον λαό σε αντεπίθεση σημειώνοντας ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης καταρρέουν.

19:02 “Κύριοι βουλευτές, νομίζω ότι ήρθε η μεγάλη ώρα να πείτε όχι στη δανειακή σύμβαση – όχι στην εκχώρηση της εθνικής και ιδιωτικής περιουσίας. Όχι σε εκβιαστικά διλήμματα και τρομοκρατία. Ο ελληνικός λαός με τρομοκρατία δεν κυβερνιέται, θέλει φιλότιμο, αγάπη – να πούμε την αλήθεια”, αναφέρει σε μήνυμά του ο τέως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.

19:00 Αλλάζουν τα δεδομένα σχετικά με τη μετάδοση της ομιλίας του πρωθυπουργού στο υπουργικό. Δεν θα είναι απευθείας, αλλά θα δοθούν στη δημοσιότητα μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα.

18:57 Στη Βουλή έφτασε ο Λουκάς Παπαδήμος. Όλα έτοιμα για να αρχίσει το κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης.

18:55 Νωρίτερα χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας κατά του νέου Μνημονίου. Σημειώθηκαν μικροεπεισόδια και τραυματίστηκε σοβαρά ένας διαδηλωτής.

18:53 Επιστολή στον Γ. Παπανδρέου έστειλε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Μιχελογιαννάκης. Ανέφερε 10 σημεία με τα οποία διαφωνεί με το Μνημόνιο 2 και ξεκαθάρισε ότι δεν θα το ψηφίσει.

18:48 Θέμα κομματικής πειθαρχίας έθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μέσω του Πάνου Μπεγλίτη.

“Στις κρίσιμες ψηφοφορίες που ακολουθούν στην Βουλή, το συμφέρον της πατρίδας επιβάλλει την υπεύθυνη στάση όλων των βουλευτών και τη θετική τους ψήφο, ώστε η χώρα και οι Έλληνες να πορευτούν με ασφάλεια στην έξοδο από την κρίση και παράλληλα να διαμορφώσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη, με κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια”, σημείωσε ο Πάνος Μπεγλίτης.

18:41 Τον ασκό του Αιόλου είχε ανοίξει από το μεσημέρι ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος σε συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει τα μέτρα. Λίγο αργότερα έθεσε τις παραιτήσεις των 4 υπουργών του ΛΑΟΣ στη διάθεση του Λουκά Παπαδήμου.

18:37 Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με Λοβέρδο, Παπουτσή, Διαμαντοπούλου και Σκανδαλίδη. Συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις ενόψει του υπουργικού συμβουλίου.

18:35 “Είναι εύλογο ότι θα γίνει ανασχηματισμός της κυβέρνησης και οι υπουργοί του δεν θα μείνουν στην κυβέρνηση από τη στιγμή που ο ΛΑΟΣ δεν στηρίζει τη συμφωνία για τη βοήθεια”, δήλωσε o κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

18:32 Η ομιλία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου θα μεταδοθεί σε απευθείας μετάδοση.

18:15 Κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο θα ξεκινήσει από στιγμή σε στιγμή. Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, αναμένεται να ανακοινώσει ανασχηματισμό.

17:55 Πολιτικός σεισμός στην κυβέρνηση. Μετά τις παραιτήσεις των υπουργών του ΛΑΟΣ, παραιτήθηκε και η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Διαβάστε εδώ την επιστολή παραίτησης .

Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις μετά και από τις προθέσεις για παραίτηση των υπουργών του ΛΑΟΣ. Οι τέσσερις υπουργοί (Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Γεωργίου και Αστέριος Ροντούλης) υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο.

Μάλιστα, οι Μ. Βορίδης και Α. Γεωργιάδης παραιτήθηκαν αλλά δήλωσαν πως θα ψηφίσουν το Μνημόνιο 2.

Κρίσιμο λοιπόν το σημερινό υπουργικό συμβούλιο καθώς πιθανός είναι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης εντός της ημέρας με τις εξελίξεις να τρέχουν. Λίγο μετά τις 18.00 παραιτήθηκε και η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Παράλληλα, οι αναβολές δεν έχουν τέλος αφού η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μετατέθηκε για το πρωί του Σαββάτου, ενώ προς αναβολή οδεύει και η ΚΟ της ΝΔ.

Νωρίτερα, αρκετοί ήταν οι “αντάρτες” βουλευτές που δήλωσαν πως δεν θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα που πάνε στη Βουλή τη Κυριακή.

Η ανεξάρτητη βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη δήλωσε χαρακτηριστικά πως θα καταψηφίσει τα μέτρα, κάνοντας λόγο για ασυγχώρητες καθυστερήσεις και εκβιαστικά διλήμματα που δεν οδηγούν πουθενά.

Παράλληλα και ο Χρ. Μαγκούφης δήλωσε πως δεν θα ψηφίσει τα μέτρα.

Το ρευστό πολιτικό σκηνικό πλαισιώνει η παραίτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ της Άρτας Παύλου Στασινού αλλά και η χθεσινή παραίτηση βόμβα του υφυπουργού Εργασίας Γιάννη Κουτσούκου, ο οποίος δήλωσε πως αποχωρεί καθώς δε μπορεί να υλοποιήσει τα μέτρα.

Όλος αυτός ο πολιτικός αναβρασμός συνοδεύεται μοιραία και από μια κοινωνική αναταραχή καθώς στα σημερινά συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας σημειώθηκαν επεισόδια, όπου πάνω από 20.000 πολίτες κατέβηκαν στο κέντρο για να διαμαρτυρηθούν για τα νέα σκληρά μέτρα.

Δείτε πως κάλυψε τα επεισόδια το NEWS 247, το οποίο βρέθηκε στο κέντρο και σας μετέφερε λεπτό προς λεπτό το κλίμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα