Πρόταση-“βόμβα” του εισαγγελέα για τις φονικές πυρκαγιές του 2007

Την καταδίκη των πέντε εκ των έξι κατηγορούμενων πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας, ζητώντας από τους δικαστές να μιμηθούν τους Ιταλούς συναδέλφους τους για τον σεισμό της Λ'Ακουίλα.
- 30 Οκτωβρίου 2012 19:53
Την παραδειγματική τιμωρία των πέντε εκ των έξι κατηγορούμενων για τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία το καλοκαίρι του 2007, ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας κατά την αγόρευση του στην εκδίκαση της υπόθεσης.
Πιο συγκεκριμένα, ζήτησε την καταδίκη της Σοφίας Νικολοπούλου, ηλικιωμένης που φέρεται να προκάλεσε την φωτιά, του Χαράλαμπου Καφύρα, νυν αντιπεριφερειάρχη και νομάρχη Ηλείας το 2007, του Πανταζή Χρονόπουλου, πρώην δήμαρχου Ζαχάρως, του Παναγιώτη Τσούρα, τότε πυροφύλακα Μίνθης και του Νίκου Μιχαλόπουλου, επικεφαλής τότε του πυροσβεστικού κλιμακίου Κρεστένων. Στον αντίποδα, πρότεινε την αθώωση του Φώτη Παππά, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ο εισαγγελέας προέτρεψε, επίσης, τους δικαστές να μιμηθούν τους Ιταλούς συναδέλφους τους, οι οποίοι πριν λίγες μέρες επέβαλλαν ποινή φυλάκισης σε κυβερνητικό αξιωματούχο, που έκριναν ότι είχε μέρος της ευθύνης για τον σεισμό της Λ’Ακουίλα.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Νοεμβρίου με τις αγορεύσεις των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης των κατηγορούμενων.
Πηγή: patrisnews.com