Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών με το Γενικό Δείκτη Τιμών να παρουσιάζει άνοδο σε ποσοστό 0,93%
- 27 Ιανουαρίου 2009 11:16
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.710,87 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,93%.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 101,8 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 1,9 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειονότητά τους σε θετική τροχιά. Τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσίασαν οι εξής: του Πετρελαίου-Αερίου κατά 5,69%, των Ασφαλειών κατά 5,60% και των Μέσων Ενημέρωσης κατά 5,35%.
Τη μεγαλύτερη πτώση είχαν οι εξής: των Τηλεπικοινωνιών κατά 2,27%, του Εμπορίου κατά 1,79% και των Χημικών κατά 1,33%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,94%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,10% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με πτώση σε ποσοστό 0,10%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 94 ενισχύθηκαν, 95 υποχώρησαν και 62 παρέμειναν αμετάβλητες.
(Πηγή: ΑΠΕ)