Υποβάθμιση και για την Πορτογαλία
Η "Standard & Poor's" υποβάθμισε από σήμερα και σε βάση "μεσοπρόθεσμη" την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας, σε "Α+" --έναντι "AA-"
- 21 Ιανουαρίου 2009 20:00
Η “Standard & Poor’s” υποβάθμισε από σήμερα και σε βάση “μεσοπρόθεσμη” την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας, σε “Α+” –έναντι “AA-” κατά το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα.
“Οι προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η πορτογαλική οικονομία είναι μιας προϊούσας αυξανόμενης δυσκολίας”, αποφάνθηκε ο ανωτέρω αμερικανικός Οίκος.
“Η Πορτογαλία καταβάλλει προσπάθεια να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της όπως και να τονώσει τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της, που όμως ‘επιμένει’ να διαμορφώνεται χαμηλά”, προστίθεται.
“Επίσης το δημόσιο χρέος της Πορτογαλίας είναι διαμορφωμένο (σε σχέση με το ΑΕΠ της) υψηλά (βαθμολογείται πλέον : “A-1”, έναντι “A-1+” για το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα”.
(Πηγή: ΑΠΕ)