Τερτίπια για τόνωση του τζίρου

default image

Ανταλλαγές συσκευών, επιστροφές χρημάτων, εκπτωτικά κουπόνια, πολλές δόσεις, δώρα, απευθείας μειώσεις τιμών είναι από τις επικρατέστερες μορφές προσφορών που κάνουν αυτές τις μέρες οι καταστηματάρχες

Λίγο πριν την επίσημη έναρξη των θερινών εκπτώσεων στις 15 Ιουλίου, τα καταστήματα έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν μπαράζ προσφορών στα είδη ένδυσης, υπόδησης και οικιακού εξοπλισμού, με αποτέλεσμα οι τιμές να είναι μειωμένες μέχρι και 50%.

Ανταλλαγές συσκευών, επιστροφές χρημάτων, εκπτωτικά κουπόνια, πολλές δόσεις, δώρα, απευθείας μειώσεις τιμών σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων είναι από τις επικρατέστερες μορφές προσφορών που κάνουν αυτές τις μέρες οι καταστηματάρχες, όπως αναφέρει “Το Έθνος”. Αυτές τις μέρες, επίσης, είναι σε εξέλιξη και πολλά bazaar.

Οι περισσότερες προσφορές γίνονται σε είδη οικιακού εξοπλισμού, εποχικά, αλλά και σε ρούχα.

Με αυτό τον τρόπο οι καταστηματάρχες προσπαθούν να κρατήσουν και να τονώσουν το τζίρο τους, καθώς η καταναλωτική ζήτηση έχει πέσει λόγω οικονομικής ύφεσης.

Μεγάλα σούπερ μάρκετ για όλο τον Ιούνιο σε συνεργασία με τις βιομηχανίες τροφίμων έχουν διαμορφώσει χαμηλές τιμές με εκπτωτικά κουπόνια ή μέσω φυλλαδίων.

Οφέλη έχουν οι καταναλωτές και με τις λεγόμενες “κερδο-κάρτες”. Αγοράζουν συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων, όπως είδη camping, εξοχής και μικρές ηλεκτρικές συσκευές και συγκεντρώνοντας πόντους έχουν εκπτώσεις στις τιμές τους.

Πολυεθνικές αλυσίδες ηλεκτρικών συσκευών εφαρμόζουν άλλες προωθητικές ενέργειες. Για παράδειγμα για λίγες μέρες και μέσα από ορισμένα καταστήματά τους επιστρέφουν ποσά 40 έως 100 ευρώ σε εκείνους που θα αγοράσουν κλιματιστικά υψηλής ενεργειακής κλάσης.

Ακόμη προτρέπουν τους πελάτες τους να αγοράσουν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας άνω των 250 ευρώ και τότε εκείνοι θα μπορούν να αγοράσουν μία άλλη στη μισή της τιμή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα