Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης πλαστών τιμολογίων

Πλήγμα στα κυκλώματα έκδοσης και διακίνησης στην αγορά πλαστών και εικονικών τιμολογίων κατάφερε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων
- 11 Φεβρουαρίου 2008 14:38
Πλήγμα στα κυκλώματα έκδοσης και διακίνησης στην αγορά πλαστών και εικονικών τιμολογίων κατάφερε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής και Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων). Τα μέχρι στιγμής καταλογισθέντα ποσά ανέρχονται στο ύψος των 184.113.691 ευρώ.
Ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, εξάρθρωσε κύκλωμα, το οποίο, μέσω εταιρείας περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ) με έδρα το Μενίδι και με αντικείμενο εργασιών την κατασκευή και το χονδρικό εμπόριο αλουμινίου, σιδήρου και ξύλου, εξέδωσε και διακίνησε 990 τιμολόγια σε 65 λήπτες, συνολικής αξίας 52.319.843 ευρώ.
Η Υπ.Ε.Ε. (Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής) διαπίστωσε συνολικά 8.166 παραβάσεις και καταλόγισε πρόστιμα ύψους 88.794.249 ευρώ, ενώ καταλόγισε επίσης ΦΠΑ προς απόδοση ύψους 23.946.442 ευρώ. Συνολικά καταλογίστηκαν ποσά ύψους 112.740.691 ευρώ.
Επίσης, η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων της Υπ.Ε.Ε. εξάρθρωσε δυο κυκλώματα έκδοσης και διακίνησης πλαστών και εικονικών τιμολογίων. Ειδικότερα, έπειτα από πολύμηνη έρευνα, διαπιστώθηκε ότι έξι εταιρείες πώλησης σιδήρου με την μορφή «σκραπ» (συλλογή και πώληση παλαιών σιδηρικών) με έδρα τις περιοχές Ελευσίνας και Νέας Φιλαδέλφειας, εξέδωσαν προς εταιρείες εμπορίας μεταποίησης 5.049 τιμολόγια, συνολικής αξίας 61.649.000 ευρώ. Ο έλεγχος συνεχίζεται προκειμένου να καταλογισθούν οι αντίστοιχες παραβάσεις και στους λήπτες των εικονικών τιμολογίων.
Τέλος, μετά από έρευνα της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων της Υπ.Ε.Ε. σε εταιρείες εμπορίας μετάλλων, διαπιστώθηκε ότι πέντε εταιρείες, με έδρα την περιοχή των Αθηνών, εξέδωσαν 820 εικονικά τιμολόγια, τα οποία έλαβαν εταιρείες μεταποίησης και εμπορίας του ίδιου κλάδου. Η συνολική αξία των στοιχείων ανέρχεται στα 9.724.000 ευρώ και η έρευνα συνεχίζεται για τον καταλογισμό αντίστοιχων παραβάσεων και στους λήπτες. Και στις δύο περιπτώσεις οι σχετικές εκθέσεις διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., οι οποίες και θα επιβάλλουν τα ανάλογα πρόστιμα.
(Πηγή: ΑΠΕ)