Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών

default image

Ραγδαία πτώση παρουσιάζουν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Ραγδαία πτώση παρουσιάζουν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς εκδηλώνονται νέες μαζικές πωλήσεις σε όλο το φάσμα της αγοράς με αφορμή την κάθετη πτώση των δεικτών των διεθνών αγορών. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης τιμών, στις 10.45 η ώρα, βρισκόταν στις 4.076,24 μονάδες παρουσιάζοντας μεγάλες απώλειες σε ποσοστό 5,30%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 48,4 εκατομμύρια ευρώ. 

Οι επιμέρους δείκτες κινούνται στο σύνολό τους σε αρνητική τροχιά. Τη μεγαλύτερη πτώση εμφανίζουν οι εξής: των Προσωπικών-οικιακών προϊόντων κατά 10,46%, των Βιομηχανικών προϊόντων κατά 9,59%, του Εμπορίου κατά 8,46%,της Τεχνολογίας σε ποσοστό 8,53%,των Πρώτων υλών κατά 8,10%, των Χημικών κατά 7,20% και της Υγείας κατά 6,60%. 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 3,95%,της μεσαίας κεφαλαιοποίησης παρουσιάζει απώλειες κατά 7,69% και της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 4,55%.  Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο έχουν οι μετοχές: ΔΙΑΣ +4,20% και ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ +2,82%. Τη μεγαλύτερη πτώση έχουν οι μετοχές των εταιριών: ΓΡ.ΣΑΡΑΝΤΗΣ -19,81%, ΤΕΡΝΑ -18,18% και ΑΒΑΞ -17,75%. Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται, μόνο 2 ενισχύονται, 214 υποχωρούν και 4 παραμένουν αμετάβλητες.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα