Επικοινωνία Μπλίνκεν – Λαβρόφ: Στο επίκεντρο η απελευθέρωση του δημοσιογράφου της WSJ
Την απελευθέρωσή του ρεπόρτερ της Wall Street Journal Έβαν Γκέρσκοβιτς ζήτησε ο Άντονι Μπλίνκεν. "Απαράδεκτο η Ουάσινγκτον να πολιτικοποιεί την υπόθεση" απάντησε ο Σεργκέι Λαβρόφ.
- 02 Απριλίου 2023 19:05
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν απαίτησε την άμεση απελευθέρωση του Αμερικανού δημοσιογράφου και ρεπόρτερ της Wall Street Journal Έβαν Γκέρσκοβιτς τον οποίο η Ρωσία κατηγορεί για κατασκοπεία, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε σήμερα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Ο υπουργός διαβίβασε τη μεγάλη ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών για την απαράδεκτη κράτηση από τη Ρωσία ενός δημοσιογράφου Αμερικανού πολίτη. Ο υπουργός απαίτησε την άμεση απελευθέρωσή του», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βένταντ Πάτελ.
Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στον Άντονι Μπλίνκεν πως είναι απαράδεκτο η Ουάσινγκτον να πολιτικοποιεί την υπόθεση του δημοσιογράφου της Wall Street Journal Έβαν Γκέρσκοβιτς, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για κατασκοπεία στη Ρωσία.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως ο Λαβρόφ είπε στον Μπλίνκεν σε τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν πως η μοίρα του Γκέρσκοβιτς θα αποφασιστεί από δικαστήριο. Επανέλαβε τον ισχυρισμό της Ρωσίας, για τον οποίο δεν έχει δώσει δημόσια καμία απόδειξη, ότι ο δημοσιογράφος πιάστηκε “επ΄αυτοφόρω” την περασμένη εβδομάδα.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ επέστησε “την προσοχή του Μπλίνκεν στην ανάγκη να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις των ρωσικών αρχών, σύμφωνα με τον νόμο και τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας“, ανέφερε το υπουργείο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
“Τονίστηκε με έμφαση πως είναι απαράδεκτο αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον και τα δυτικά ΜΜΕ να ανακατεύουν με τη σαφή πρόθεση να δώσουν σε αυτή την υπόθεση πολιτικό χρώμα.”
Η συνδιάλεξη έγινε με πρωτοβουλία του Μπλίνκεν, ανέφερε η ρωσική πλευρά.
Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις