Τρεις “γαλάζιοι” υπουργοί για τα Τέμπη και η φαντασία της Κεραμέως

Για αλλού το πάει το Μαξίμου και ίσως αλλού του βγεί με την κοινή παρουσία των Γεραπετρίτη, Καραμανλή, Χρυσοχοίδη στην Βουλή για τα Τέμπη, η υπουργός Παιδείας πάντως πιστεύει πως η τραγωδία επιβεβαιώνει την πολιτική της.

Τρείς υπουργοί

Μια χαρά τα «έχει στήσει» η κυβέρνηση σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όπου θα συζητηθεί το δυστύχημα στα Τέμπη.

Έχει φροντίσει να μην κληθούν τα σωματεία στον σιδηρόδρομο που έχουν καταγγείλει το τι συνέβαινε το δίκτυο, όπως και η ιταλική εταιρία που είχε την εποπτεία του μεταφορικού έργου. Για οτιδήποτε διαδικαστικό πάει στραβά θα είναι εκεί ο πρόεδρος της Επιτροπής, Θανάσης Μπούρας, που έχει δώσει «τις εξετάσεις του» στην υπόθεση των υποκλοπών. Όμως υπάρχει κι ένα μικρό πρόβλημα…

Παρόντες στον ίδιο χώρο και χρόνο θα είναι τρείς υπουργοί της Ν.Δ: Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Κώστας Καραμανλής (οι «Μεταφορών» της κυβέρνησης Μητσοτάκη) και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ( ο «Μεταφορών» επί κυβέρνησης Σαμαρά).

Όλοι τους αντιμέτωποι με ένα τραγικό δυστύχημα που ενέχει σαφώς κυβερνητικές ευθύνες. Επισης και οι τρείς θα είναι υποψήφιοι σε μία προεκλογική περίοδο που ξεκινά σύντομα.

Αν το καλοσκεφτούν οι «συντονιστές» του Μεγάρου Μαξίμου έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν για την έκβαση των πραγμάτων.

Συμπεριληπτικά και χριστιανικά

Κάπως περίεργα μας τα είπε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος που βρέθηκε στην Κύπρο ως γενικός γραμματέας της Διακοινουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας για την συνεδρίαση της διευρυμένης γραμματείας του εν λόγω θεσμού. Αναφέρθηκε στην δράση της πρωτοβουλίας αυτής «στον διάλογο για το Μέλλον της Ευρώπης, ενθαρρύνοντας τα ευρωπαϊκά όργανα να κινηθούν σε μια συμπεριληπτική λογική ενσωματώνοντας τους διεθνείς κοινοβουλευτικούς θεσμούς του ευρωπαϊκού χώρου και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται με άξονα τις χριστιανικές αξίες».

Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως είναι κάπως …ανορθόδοξο να επικαλείται ένας τέτοιος οργανισμός αλλά και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος την «συμπεριληπτική λογική». Ιδίως μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αρκεί να θυμίσουμε ότι αυτή μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την πλήρη αναγνώριση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων. Κάτι στο οποίο έχει αντιταχθεί στην Ελλάδα τόσο η Εκκλησία όσο και η Νέα Δημοκρατία καταψηφίζοντας όλα τα σχετικά νομοσχέδια. Άλλαξε κάτι;

Και η Νικολάου;

Αναμενόμενο ήταν η επαναφορά του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει τις αντιδράσεις των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Πρώτος – πρώτος άλλωστε έσπευσε να μπει στην σχετική συζήτηση στα social media ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Αυτό που δεν αναμένονταν ήταν να εμπλακεί σε αυτή την συζήτηση και η Σοφία Νικολάου. Η πρώην γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής που «κόπηκε» από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ λόγω της έρευνας που διεξάγεται μετά από πόρισμα του ΣΔΟΕ που μιλά για ζημιές του δημοσίου ύψους 2 εκατομμυρίων από τις απευθείας αναθέσεις τις οποίες υπέγραψε. Θυμίζουμε ότι ο Π.Πολλάκης σε ανάρτησή του παρουσίασε και μια πολυτελή κατοικία την οποία αγόρασε η Σ.Νικολάου την επίμαχη περίοδο.

Η –υπό διερεύνηση- πρώην γ.γ με ανάρτησή της υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «ο πολακισμός νίκησε». Μόνο που δεν ήταν ο βουλευτής Χανίων αυτός που αποφάσισε να μην είναι υποψήφια αλλά το ίδιο της το κόμμα.

Πάντως η ανάρτηση της δεν φαίνεται να λήφθηκε σοβαρά υπόψη. Ούτε καν ο -πάντα δραστήριος στα social- Πολάκης δεν μπήκε στον κόπο να της απαντήσει.

Η φαντασία της Κεραμέως

Μπορούσατε να φανταστείτε πως η τραγωδία των Τεμπών επιβεβαιώνει την πολιτική που ακολουθείται στο …υπουργείο Παιδείας; Το φαντάστηκε πάντως η υπουργός, Νίκη Κεραμέως. Όχι μόνον αυτό αλλά το δήλωσε κιόλας δημόσια.

Όπως επισήμανε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, «η ανάγκη να συνεχίσουμε δυναμικά την αξιολόγηση σε όλο το Δημόσιο» είναι «ένα από τα μηνύματα που βγήκαν με ηχηρό τρόπο από την τραγωδία των Τεμπών». Προσθέτοντας πως «στην εκπαίδευση έχει ξεκινήσει μετά από 41 χρόνια ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών με οριζόντιο τρόπο αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τον σχετικό νόμο».

Το ότι το ίδιο το δυστύχημα στα Τέμπη είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που άσκησε επί 4 σχεδόν χρόνια η Νέα Δημοκρατία στον δημόσιο τομέα, προφανώς δεν πέρασε από το μυαλό της υπουργού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα