Η KKR πρόκειται να αποκτήσει πλειοψηφικό μερίδιο της Coty Professional Beauty

Η KKR πρόκειται να αποκτήσει πλειοψηφικό μερίδιο της Coty Professional Beauty

Οι Coty και KKR υπέγραψαν Υπόμνημα Συμφωνίας ώστε η KKR να αποκτήσει πλειοψηφική συμμετοχή στους εμπορικούς τομείς δραστηριότητας της Coty, Professional Beauty και Retail Hair, με προβλεπόμενη αξία 4,3 δισ. δολαρίων.

Σήμερα η Coty Inc. ανακοίνωσε την υπογραφή Υπομνήματος Συμφωνίας με την παγκόσμια επενδυτική εταιρεία, KKR, για την πώληση πλειοψηφικού μεριδίου των εμπορικών τομέων δραστηριότητάς της, Professional Beauty και Retail Hair, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών σημάτων Wella Professionals, Clairol, OPI, και ghd (αναφέρονται μαζί ως «Wella»).

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Coty θα προχωρήσει στη δημιουργία μίας αυτόνομης εταιρείας που θα περιλαμβάνει τα εμπορικά σήματα «Wella» και το πλήρες χαρτοφυλάκιο επαγγελματικών σημάτων της, στην οποία η KKR θα αποκτήσει μερίδιο 60%, ενώ η Coty θα διατηρήσει το υπόλοιπο 40%. Η Coty θα διατηρήσει στην πλήρη ιδιοκτησία της την εμπορική δραστηριότητα του mass beauty στη Βραζιλία.

Η Sylvie Moreau, Πρόεδρος της Coty Professional Beauty, σχολίασε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή την ανακοίνωση. Η KKR είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες επενδύσεων στον κόσμο, με σημαντικό ιστορικό δημιουργίας αξίας. Ως ηγέτης της αγοράς με ένα από τα ισχυρότερα χαρτοφυλάκια εμπορικών σημάτων στον επαγγελματικό κλάδο ομορφιάς, πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία ανοίγει ένα νέο σύνολο ευκαιριών για τη “Wella”, τους ανθρώπους μας και τα brand μας.”

Η KKR είναι πρωτοπόρος του μοντέλου παγκόσμιων ιδιωτικών κεφαλαίων, με πάνω από 43 χρόνια επενδυτικής εμπειρίας. Η εταιρεία έχει μακροχρόνιο ιστορικό επενδύσεων σε επιχειρήσεις με εμπορικά σήματα ευρείας κυκλοφορίας, συμπεριλαμβανομένου του κλάδου ομορφιάς. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει 109 εταιρείες με ετήσια έσοδα άνω των 157 δις δολαρίων που απασχολούν πάνω από 637.500 άτομα. Με παγκόσμιο αποτύπωμα σε όλες τις ηπείρους και διευρυμένα τοπικά δίκτυα, η KKR έχει αποδεδειγμένη ικανότητα να υποστηρίζει επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Ο Johannes Huth, Μέτοχος και Επικεφαλής της KKR EMEA, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη δημιουργία αυτής της συνεργασίας που προβλέπει να επενδύσουμε στην Coty με στόχο να την υποστηρίξουμε σε αυτήν την περίοδο πρωτοφανούς παγκόσμιας αβεβαιότητας και να της επιτρέψουμε να αναδυθεί ως μια ισχυρότερη, πιο ευέλικτη επιχείρηση, καθώς και να αποκτήσουμε μερίδιο πλειοψηφίας στη Wella, ηγέτη της αγοράς με ισχυρό χαρτοφυλάκιο εμπορικών σημάτων στην ελκυστική αγορά της επαγγελματικής περιποίησης μαλλιών, όπου βλέπουμε σημαντικές ευκαιρίες επιτάχυνσης της ανάπτυξης, σε συνεργασία με την έμπειρη ηγετική ομάδα της. Ανυπομονούμε να εργαστούμε για την καθιέρωση μιας σταθερής στρατηγικής συνεργασίας που θα δημιουργήσει μακροπρόθεσμη αξία.»

«Αυτή τη χρονιά κατά την οποία η Wella Professionals γίνεται 140 ετών, είμαι περήφανη και γεμάτη έμπνευση από την προοπτική να λειτουργήσει η Wella και πάλι ως αυτόνομη Εταιρεία. Η συνεργασία με την KKR θα ωθήσει τους ανθρώπους και τα εμπορικά σήματά μας σε ένα λαμπρό και επιτυχημένο νέο μέλλον», σχολίασε η Sylvie Moreau.

«Αυτή η ανακοίνωση αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον οργανισμό μας, WELLA ΕΛΛΑΣ, και είμαι βέβαιη ότι αυτή η συνεργασία θα φέρει νέες ευκαιρίες. Στο μεταξύ, παραμένουμε απόλυτα αφοσιωμένοι στην υποστήριξη των πελατών μας και του κλάδου μας, καθώς επανέρχεται από την κρίση COVID-19». Αθηνά Νικολαΐδου, Γενική Διευθύντρια Coty Professional Beauty Greece.

Η KKR αναμένεται να κατέχει το 60 τοις εκατό της «Wella» και η Coty το 40 τοις εκατό αντίστοιχα, μετά την ολοκλήρωση του διαγνωστικού ελέγχου. Η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί έως τα τέλη Μαΐου.

Η Coty εξαγόρασε τα χαρτοφυλάκια των εμπορικών σημάτων των Professional Beauty και Retail Hair το 2016 από την Procter & Gamble.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα