"Η Ψυχιατρική αλλιώς..." του Παύλου Σακκά

"Η Ψυχιατρική αλλιώς..." του Παύλου Σακκά

Η σύγχρονη αντιμετώπιση των κυριότερων ψυχικών διαταραχών σκιαγραφείται στο βιβλίο του γνωστού ψυχιάτρου, Παύλου Σακκά με τίτλο "Η Ψυχιατρική αλλιώς..."

Ο γνωστός ψυχίατρος κ. Παύλος Σακκάς μόλις κυκλοφόρησε ένα ενδιαφέρον βιβλίο για την Ψυχιατρική, που απευθύνεται σε όλους μας. Στο βιβλίο αυτό, μέσα από ενδιαφέρουσες ιστορίες και περιστατικά από την πλούσια πείρα του συγγραφέα, σκιαγραφείται η σύγχρονη αντιμετώπιση των κυριοτέρων ψυχικών διαταραχών.

Ο κ Σακκάς, που είναι αναπληρωτής Καθηγητής στη Ιατρική Σχολή Αθηνών, με γλαφυρό τρόπο δίνει στον αναγνώστη να καταλάβει που οφείλονται οι κυριότερες ψυχικές παθήσεις, γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του χαρακτήρα, πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις κρίσεις πανικού και την αϋπνία.

Ακόμα δίνει συμβουλές προς τους γονείς, αλλά και προσεγγίζει με τον δικό του προσωπικό τρόπο, την δυσκολία στις σχέσεις των δύο φύλων και τις συγκρούσεις μεταξύ αδελφών. Ένα ενδιαφέρον ανάγνωσμα για κάθε σύγχρονο άνθρωπο.

"Η Ψυχιατρική αλλιώς". Εκδόσεις ΒΗΤΑ

Βιβλιοκριτική

Ο συγγραφέας γνωστός ψυχίατρος με μεγάλη κλινική εμπειρία, αλλά και εμπειρία στην διδασκαλία καθότι είναι μέλος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας, έβαλε σε ένα βιβλίο την σοφία που απέκτησε τα 35 χρόνια που ασκεί την τέχνη του.

Μέσα από τις σελίδες του προσπαθεί να εκπληρώσει τρεις στόχους: Πρώτα να περιγράψει τα κυριότερα κεφάλαια της Ψυχιατρικής, μέσα από μια σύγχρονη οπτική γωνία. Την ματιά της βιολογικής Ψυχιατρικής, η οποία ενσωματώνει όλες τις επιστημονικές κατακτήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Η ματιά του συγγραφέα μπορεί σε κάποιους συναδέλφους του να φαίνεται εξαπλουστευτική, όμως περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία εκείνα που χρειάζεται να γνωρίζει όχι μόνο κάθε ενδιαφερόμενος, αλλά ακόμα και κάθε ειδικός. Ο τρόπος μάλιστα που αναπτύσσονται τα κεφάλαια, δεν είναι ένας στεγνός ακαδημαϊκός, αλλά ένας ιδιαίτερα ζωντανός, μέσα από ιστορίες και περιστατικά από την πλούσια εμπειρία του συγγραφέα.

Δεύτερος στόχος του συγγραφέα είναι να μεταφέρει την μεγάλη εμπειρία του στους νέους συναδέλφους του. Εμπειρίες σχετικά με την άσκηση της Ψυχιατρικής και την ηθική που πρέπει να ακολουθεί ο κλινικός γιατρός. Θέτει μάλιστα τον αναγνώστη μπροστά στα ηθικά διλήμματα που αντιμετωπίζει ο ψυχίατρος στην καθημερινή άσκηση της τέχνης του.

Αυτό αποτελεί μάλιστα και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του βιβλίου: βάζει τον αναγνώστη στην θέση του ψυχιάτρου και εξομολογείται σε πρώτο πρόσωπο τους προβληματισμούς και τα συναισθήματά του.

SHARE:

24Media Network