Κουνούπια: Η 'αόρατη απειλή' και η αντιμετώπιση της

Κουνούπια: Η 'αόρατη απειλή' και η αντιμετώπιση της

Παντόφλες, μυγοσκοτώστρες, εφημερίδες, ακόμα και τα γυμνά μας χέρια χρησιμοποιούμε για τους αόρατους "εισβολείς" που κάνουν τη ζωή μας δύσκολη. Ποια όμως είναι η πιο αποτελεσματική λύση;

ΖΖΖΖΖΖΖΖ… Όλοι ξέρουμε αυτό τον ήχο και όλοι έχουμε μείνει άγρυπνοι ένα ή και περισσότερα βράδια το καλοκαίρι, κυνηγώντας τους αόρατους εισβολείς που μας κάνουν τη ζωή δύσκολη.

Οι γνωστές λύσεις περιλαμβάνουν παντόφλες, μυγοσκοτώστρες, εφημερίδες, ακόμα και τα γυμνά μας χέρια. Όμως ενώ άλλες είναι αποτελεσματικές, άλλες δεν είναι και τόσο. Εκτός βέβαια και αν αναφερόμαστε στα εντομοαπωθητικά προϊόντα Teza!

Κατά μέσο όρο, τα κουνούπια ευθύνονται για πάνω από 1000000 θανάτους παγκοσμίως, πράγμα που τα καθιστά τα πιο θανατηφόρα ζώα στον πλανήτη. Όμως, ενώ δεν είναι θανατηφόρα από μόνα τους, πως γίνεται να κάνουν τόσο κόσμο να κινδυνεύει;

Όπως σίγουρα έχουμε ακούσει, τα θηλυκά κουνούπια τρέφονται με αίμα το οποίο παίρνουν με μια μορφή υποδόριας «ένεσης» μέσω της «προβοσκίδας» τους προκειμένου να θρέψουν τον εαυτό και τα αυγά τους. Το τσίμπημα αυτό καθ’ αυτό συνήθως δεν πονάει λόγω του τοπικού αναισθητικού που εγχέεται στην πληγή από το κουνούπι, το οποίο είναι και η αιτία που μας πιάνει φαγούρα. Δυστυχώς όμως το γεγονός ότι δεν καταλαβαίνουμε το τσίμπημα όταν συμβαίνει, είναι και ο κύριος λόγος που μας κάνει να κινδυνεύουμε περισσότερο απ’ ότι φανταζόμαστε.

Πολλά κουνούπια μεταφέρουν ασθένειες μιας και αναπαράγονται σε λιμνάζοντα ύδατα και άλλα μέρη που είναι ιδανικά για την καλλιέργεια μικροοργανισμών και ιών. Έτσι, ένα μολυσμένο κουνούπι μπορεί να μολύνει με τη σειρά του ανθρώπους και ζώα και δυστυχώς τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει είναι πολύ σοβαρότερα από απώλεια ύπνου και φαγούρα.

Λαμβάνοντας υπόψη την πληθώρα ιώσεων που μπορούν να μεταδοθούν από το τσίμπημα του κουνουπιού, είναι πλέον προφανές το γιατί χρειαζόμαστε το κατάλληλο όπλο στην μάχη κατά των «ιπτάμενων απειλών» όπως τα κουνούπια και οι σκνίπες. Βέβαια επειδή οι παντόφλες, εφημερίδες, χέρια και λοιπά όπλα δεν είναι και τόσο αποτελεσματικά για προφανείς λόγους,  τα εντομοαπωθητικά προϊόντα ΤΕΖΑ έρχονται να μας λύσουν τα χέρια. Διαθέσιμα σε διάφορες μορφές: spray, ταμπλέτες,  υγρό και φιδάκι σίγουρα θα βρείτε κάποιο για να καταπολεμήσετε  με τον δικό σας τρόπο τους «ιπτάμενους εχθρούς» των καλοκαιρινών σας βραδιών.

Η δραστική σύνθεση τους απωθεί αμέσως κουνούπια (ακόμα και το κουνούπι Τίγρης), σκνίπες και μύγες  τόσο σε εσωτερικούς χώρους όσο και εξωτερικούς χώρους, με αποτέλεσμα να μπορούμε να απολαύσουμε το απόγευμα και το βράδυ μας με ηρεμία και ασφάλεια. Η λύση είναι απλή, εμπιστευτείτε το εντομοαπωθητικό TEZA της προτίμησης σας και αφήστε το  να δράσει. Θα κάνετε τα ιπτάμενα έντομα να τρέχουν έντρομα και εσείς θα κοιμηθείτε ήρεμα γιατί όπως λέει και το γνωστό γνωμικό, η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση!

SHARE: