Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ επίσημος εθνικός υποστηρικτής της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ επίσημος εθνικός υποστηρικτής της 
Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων

Διαδικτυακή Ημερίδα για τις προκλήσεις της Επαγγελματικής Κατάρτισης στην Ελλάδα την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων πρόκειται να λάβειχώρα για 5η συνεχή χρονιά απότις 9-13 Νοεμβρίου 2020 και αποτελεί μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία επιδιώκει να καταστήσει την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση (ΕΕΚ) πιο ελκυστική, μέσα από έναν συνδυασμό εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Οι ενδιαφερόμενοι που θα πάρουν μέρος στην εβδομάδα θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν παραδείγματα αριστείας στην ΕΕΚ, καινοτόμων παιδαγωγικών πρακτικών,επιτυχημένων προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης που ενθαρρύνουν την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και επανεκπαίδευσης, καθώς και των βιώσιμων συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων και της εκπαίδευσης. Η πανδημία του κορονοϊού χαρακτηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μια ευκαιρία προκειμένου η ΕΕΚ να καταστεί πιο μοντέρνα, ελκυστική, ευέλικτη και ευπροσάρμοστη στα νέα δεδομένα της ψηφιακής εποχής και της πράσινης μετάβασης.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων μετην ιδιότητα του επίσημου εθνικού υποστηρικτή, το μεγαλύτερο ΙΕΚ της χώρας θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις 12:00 διαδικτυακή ημερίδα (live webinar) με αντικείμενο τις νέες προκλήσεις στον χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα.

Ένας ζωντανός διάλογος με καλεσμένους εκπροσώπους θεσμικών φορέων, στελέχη της αγοράς,καθηγητές και επιτυχημένα παραδείγματα αποφοίτων. Στη συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ, θα συμμετάσχουν:

§ Μάνος Κόνσολας, Υφυπουργός Τουρισμού

§ Iωάννα Λυτρίβη, Διευθύνουσα Σύμβουλος Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.)

§ Νίκος Γαβαλάκης, Senior Advisor,Tομέας Απασχόλησης & Αγοράς Εργασίας ΣΕΒ

§ Καλλιόπη Καραντεμοίρη, HR Director, Electra Hotels & Resorts

§ Νίκος Παπανδρέου, Νοσηλευτής, Νοσοκομείο «Σωτηρία»/Καθηγητής

§ Βαγγέλης Ροδόπουλος, Αντιπρόεδρος ΙΕΚ ΑΚΜΗ

§ Θανάσης Νεοφώτιστος, Σκηνοθέτης

§ Όλγα Παπακυριακού, Πρέσβειρα ΕυρωπαϊκήςΕβδομάδας Ελλάδας

Χρήσιμες Πληροφορίες

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση-συζήτηση μέσω YouTube Live (το link θα ανακοινωθεί σύντομα στο site του ΙΕΚ ΑΚΜΗ). Η συμμετοχή στο webinar είναι ελεύθερη και απαιτείται δήλωση συμμετοχής εδώ https://bit.ly/3niRJ9F

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα