Το TEDxAcademy ανακαλύπτει

Το TEDxAcademy ανακαλύπτει

Το Tedx Academy θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Με τον τίτλο «Ανακαλύπτω» η φετινή διοργάνωση στοχεύει να ανιχνεύσει νέες ή παλαιότερες ιδέες και απόψεις , άγνωστες  στο ευρύ κοινό. Μοναδικοί ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα μοιραστούν μαζί μας την προσωπική τους διαδρομή και τις πολυεπίπεδες ανακαλύψεις τους. Θα γνωρίσουμε κοντά τους τη χαρά της ανακάλυψης του καινούριου, αλλά και της αναβίωσης του παλιού με μια νέα τελείως διαφορετική ματιά.

Οι ομιλητές:

 • Richard Saul Wurman: Ο ιδρυτής του TED και των TED events που ξεκίνησαν επισήμως το 1984 με κεντρικό σκοπό, να ενώσουν ανθρώπους που σκέπτονταν πρωτοποριακά, ώστε να μοιραστούν τις καινούριες τους ιδέες.  «Υπάρχει μόνο ένας θεός τον οποίο αναγνωρίζω και αυτός είναι ο θεός της κατανόησης» έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του.
 • Ping Fu: Επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού στην 3D Systems, πρωτοπόρο στη δημιουργία λογισμικού για τρισδιάτατη εκτύπωση. Παράλληλα συμμετέχει, στην αμερικανική Συμβουλευτική Επιτροπή για την Οικονομία, ένα όργανο που λειτουργεί συνδεδεμένο με το γραφείο του προέδρου Ομπάμα.
 • Γιάννης Μπουτάρης: Για τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, η δράση είναι εκείνη που δηλώνει τις προτεραιότητες ενός ανθρώπου. Με τα χρόνια κατάλαβε ότι για κάθε δράση υπάρχει μια ίσης έντασης και αντίθετης φοράς κριτική. Πιστεύει ακράδαντα : «Αυτό που έχει σημασία στους ανθρώπους δεν είναι η ηλικία, αλλά οι φρέσκιες ιδέες, η διάθεση για προσφορά, η ετοιμότητα να υποδεχθούν το νέο, να εργασθούν για την αλλαγή χωρίς στείρα προσκόλληση στο παρελθόν».
 • Σταύρος Θεοδωράκης: Ο γνωστός και δημοφιλής δημοσιογράφος θα παρουσιάσει ανθρώπους που πήγαν κόντρα στην μοίρα τους, ανθρώπους που διέψευσαν τις προβλέψεις και τις στατιστικές. «Πρωταγωνιστές» δηλαδή σαν κι αυτούς που παρουσιάζει στο MEGA και στην εφημερίδα «Τα Νέα». Γιατί επιμένει στην ανακάλυψη νέων «Πρωταγωνιστών» ? «Γιατί θέλω να μαθαίνω» απαντά.
 • David Gallo: Θεωρείται ένας από τους πιο γνωστούς ωκεανογράφους στον κόσμο. Τα τελευταία 25 χρόνια εξερευνά τους ωκεανούς, παρατηρώντας και ανακαλύπτοντας νέους τρόπους αλλά και τεχνολογίες για τη χαρτογράφησή τους. Ήταν ένας από τους πρώτους εξερευνητές που χρησιμοποίησαν ειδικά ρομπότ και υποβρύχια για την εξερεύνηση του βυθού.
 • Χρύσανθος Ντελαρόκας: Τακτικός καθηγητής στο τμήμα διοίκησης πληροφοριακών συστημάτων της σχολής διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (Boston University). Διευθυντής των πρωτοβουλιών ψηφιακής μάθησης του πανεπιστημίου, καθώς και ένας από τους πιο πολυδιαφημισμένους επιστήμονες στο πεδίο της διαδικτυακής φήμης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Κατέχει μεταξύ άλλων, εννέα  διπλώματα ευρεσιτεχνίας και  είναι συνιδρυτής και σύμβουλος  σε αρκετές εταιρίες στον τομέα της  τεχνολογίας.
 • Δημήτρης  Καραγιάννης: Παιδοψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής και καθηγητής στο Frederick University της Κύπρου. Έχει αφιερώσει τη ζωή του στη μελέτη της ανθρώπινης ψυχής, αυτής της ακαθόριστης έννοιας με τις χιλιάδες ερμηνείες και ορισμούς, που τόσο έχει απασχολήσει τον άνθρωπο εδώ και χιλιάδες χρόνια. «Η αισιοδοξία της ζωής έγκειται στο να δούμε τα πράγματα όπως είναι και να τα οδηγήσουμε στην ανέλιξη...», λέει σήμερα ο χαρισματικός επιστήμονας.
 • Julie Meyer: Θεωρείται μία από τις 30 Ευρωπαίες με τη μεγαλύτερη επιρροή στο χώρο των τεχνολογιών (σύμφωνα με την ευρωπαϊκή έκδοση της Wall Street Journal). Το περιοδικό TIME την έχει συμπεριλάβει στο παρελθόν στη λίστα των 50 ανθρώπων με την ισχυρότερη επιρροή στην ψηφιακή κοινωνία. Έχει λάβει τον τίτλο «MBE» (Μέλος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας) από τη Βρετανική κυβέρνηση για τις υπηρεσίες της, ενώ έχει χαρακτηριστεί «Επιχειρηματίας της χρονιάς» από την Ernst & Young.
 • Theo Vassilakis:  Ιδρυτής και CEO ενός δυνατού startup στο χώρο των Big Data Analytics.  Εργάσθηκε στη Google για οκτώ περίπου χρόνια, εκ των οποίων τα τελευταία δύο, ως επικεφαλής τομέα 75 μηχανικών. Οι ομάδες του ήταν υπεύθυνες για πολλά σημαντικά projects όπως το Dremel και το Tenzing, αλλά και για την ανάπτυξη συστημάτων για billing και financial/sales reporting.
 • Daniel Kraft: Δημιούργησε το Marrow Miner, μία συσκευή η οποία διευκολύνει την συγκομιδή του μυελού των οστών, τόσο για τον δωρητή όσο και για τον ίδιο το γιατρό. Πρόκειται για μία από τις πολλά υποσχόμενες ιατρικές πρακτικές, για να αντιμετωπιστούν σοβαρές ασθένειες όπως αυτές της καρδιάς ή και το Πάρκινσον. Είναι υπεύθυνος του ιατρικού τομέα του Singularity University και έχει δηλώσει : «Σαν γιατρός που ειδικεύεται στον καρκίνο, θα ήθελα πολύ μια μέρα να μείνω χωρίς δουλειά».
 • Δημήτρης  Κουρέτας: Καθηγητής Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, άρχισε να δραστηριοποιείται όλο και πιο έντονα στην ανίχνευση συγκεκριμένων ωφελειών στην υγεία από τοπικά προϊόντα, με αποτέλεσμα οι έρευνές του να επαναπροσδιορίσουν την αξιοποίησή τους προς όφελος των παραγωγών και της τοπικής κοινωνίας. Η πιο ενδιαφέρουσα ερευνητική επιτυχία της ομάδας του, όμως, ήταν το «κέικ αποκατάστασης», ένα κέικ 80 γραμμαρίων, το οποίο μπορεί να συντηρήσει τον ανθρώπινο οργανισμό επί  ένα 24ωρο.
 • Αγγελική  Κοτταρίδη: Έχει σπουδάσει Αρχαιολογία, Ιστορία της Τέχνης, Φιλοσοφική, Εθνολογία και Θεατρολογία. Είναι διδάκτωρ της κλασικής Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου της Κολωνίας. Ανήκει στην ομάδα αρχαιολόγων του Υπουργείου Πολιτισμού, υπεύθυνη για την υλοποίηση 17 έργων ΕΣΠΑ ύψους περίπου 32 εκατομμυρίων ευρώ.
 • Πάνος Μητκίδης: Εργάζεται στο Duke University και το Πανεπιστήμιο του Aarhus. Μέσω της έρευνας, προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στο πώς η γνώση, τα συναισθήματα και τα πολιτιστικά πρότυπα επηρεάζουν τον τρόπο που οι άνθρωποι παίρνουν αποφάσεις, σε σχέση με το συντονισμό τους και τη συνεργασία τους με τους άλλους.
 • Νίκος Ορφανός:  Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Αθηνών, στον τομέα της Ψυχολογίας και της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Πιστεύει ότι δεν υπάρχει τίποτα γοητευτικότερο από το να γνωρίζει κανείς τη διαφορετικότητα και την πολυχρωμία του κόσμου. Σε μορφή σχεδόν stand up κωμωδίας, θα προσπαθήσει να διατρανώσει γιατί το να προσπαθείς να γίνεις κάποιος που εκτιμάς είναι ο βασικός λόγος για να ζεις.
 • Σπύρος  Κιτσινέλης: Φυσικοχημικός ερευνητής που ασχολείται παράλληλα με την επικοινωνία της επιστήμης. Ξεκίνησε να ασχολείται με αυτό εντατικά το 2007, μετά την πρωτιά του στο διαγωνισμό Famelab που διοργανώθηκε στην Ελλάδα από το Βρετανικό Συμβούλιο. Από τότε επικοινωνεί την επιστήμη στο ευρύ κοινό της Ελλάδας και του εξωτερικού.
 • Γιάννης Μουργής: Απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Γιάννης Μουργής με το project ORGANERY είναι  ο νικητής του διαγωνισμού Call to innovation που διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος στην Ελλάδα από το TEDxAcademy.

Το ORGANERY αποσκοπεί στην επίλυση  του προβλήματος της διαχείρισης  των οργανικών απορριμμάτων, με τρόπο  καινοτόμο και αποδοτικό

Στην ιστοσελίδα του www.tedxacademy.com μπορείτε να μάθετε περισσότερα καθώς και να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκδήλωση.

Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί.

Facebook: https://www.facebook.com/TEDxAcademywww.facebook.com/TEDxAcademy

twitter: http://www.twitter.com/tedxacademy

flickr: http://www.flickr.com/photos/tedxacademy/

SHARE:

24Media Network