UTC: Η ανθρώπινη πλευρά μιας καταξιωμένης μεταφορικής εταιρείας

UTC: Η ανθρώπινη πλευρά μιας καταξιωμένης μεταφορικής εταιρείας
Ο κ. Ιωάννης Μίχος, CEO UTC Διεθνείς Μεταφορές Α.Ε., η Πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, Πρόεδρος Κιβωτού του Κόσμου, ο Πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου, Ιδρυτής Κιβωτού του Κόσμου και η κα Όλγα Αργυροπούλου, Finance Manager-Coordinator UTC Διεθνείς Μεταφορές Α.Ε.

Το κοινωνικό έργο μιας επιχείρησης είναι η αθέατη πλευρά της επιτυχίας της, γιατί ενώ η οικονομική ανάπτυξη είναι μετρήσιμη και αποτυπώνεται σε ισολογισμούς, εξαγωγές και θέσεις εργασίας, ωστόσο, η αξία που έχει μια προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης στις ανθρώπινες ζωές είναι ανυπολόγιστη και ανεκτίμητη.

Εταιρείες που αντιλαμβάνονται την ευθύνη για την επίδραση που έχουν στην κοινωνία, έχουν ενσωματώσει στη στρατηγική τους τις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για υπεύθυνη επιχειρηματικότητα.

Για την εταιρεία μεταφορών UΤC ΑΕ, οι πράξεις αλληλεγγύης με αντίκτυπο στην κοινωνία αποτελούν στρατηγική επιλογή και η συμβολή της στην επίλυση κοινωνικών θεμάτων, μετριέται με πράξεις.

Εξέχουσα σημασία στο κοινωνικό της έργο έχει το πρόγραμμα «Με οδηγό την αλληλεγγύη», που εκπονεί αυτή την περίοδο, το οποίο, κατ’ αρχάς, απευθύνεται στην ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα παιδιών και νέων που στηρίζονται από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα «Παιδικά Χωριά SOS» και «Κιβωτός του Κόσμου». Σκοπός είναι να καλύψει κάποιες ανάγκες που θα κάνουν ευκολότερη την καθημερινότητά τους και θα εξασφαλίσουν βασικές ανάγκες, όπως σίτιση, θέρμανση και μεταφορά.

Ο κ. Μενέλαος Τσαούσης, Διευθυντής Παιδικού Χωριού SOS Βάρης, ο κ. Ιωάννης Μίχος, CEO UTC Διεθνείς Μεταφορές Α.Ε., η κα Όλγα Αργυροπούλου, Finance Manager-Coordinator UTC Διεθνείς Μεταφορές Α.Ε. και η κα Έλσα Σταθοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Εύρεσης Πόρων Παιδικών Χωριών SOS

Έτσι, η UTC έχει αρχίσει να υλοποιεί μια σειρά από ενέργειες που αφορούν στο θέμα σίτισης και άνετης διαμονής στα Παιδικά Χωριά SOS. Για ένα χρόνο αναλαμβάνει να καλύψει τα έξοδα για το πρωινό και για το μεσημεριανό γεύμα όλων των παιδιών στο Παιδικό Χωριό SOS της Βάρης, ενώ για ένα χρόνο δεσμεύεται, να καλύψει και τα έξοδα, που αφορούν το πετρέλαιο θέρμανσης στο Παιδικό Χωριό SOS της Βάρης. Εξασφαλίζει έτσι τη διατροφή και τη θαλπωρή της ζεστασιάς.

Στην Κιβωτό του Κόσμου, η UTC φρόντισε να καλύψει τις ανάγκες μετακίνησης. Δώρισε ένα αυτοκίνητο για να διευκολύνει τη μεταφορά των παιδιών σε εξωσχολικές δραστηριότητες, στο γιατρό ή όπου αλλού κρίνεται απαραίτητο, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα παραδώσει κι ένα όχημα εννέα θέσεων τύπου βαν, διευκολύνοντας ακόμα πιο πολύ τις ομαδικές μετακινήσεις των παιδιών της Κιβωτού.

Καταξιωμένη στον τομέα των μεταφορών, έχει δράση που εκτείνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του διεθνούς εμπορίου. Η UTC Διεθνείς Μεταφορές ΑΕ, έχει μακρόχρονη εμπειρία στην μεταφορά πάσης φύσεως εμπορευμάτων ανά τον κόσμο, από νωπά αλιεύματα και τρόφιμα, μέχρι ανταλλακτικά για πλοία της ποντοπόρου ελληνικής ναυτιλίας, έργα τέχνης, κοσμήματα και πολύτιμους λίθους. Αποτελούμενη από μια έμπειρη και καταξιωμένη στελεχιακή ομάδα, βρίσκεται σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης καθώς έχει διακριθεί ως Greek Business Champions της Δεκαετίας και ως κορυφαία μεταξύ μεταφορικών εταιρειών – μελών της ΙΑΤΑ στην Ελλάδα.

Σε έναν κόσμο, που μετρά αναρίθμητες κοινωνικές πληγές, οι πράξεις αλληλεγγύης είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και η UTC δείχνει την ανθρώπινη πλευρά της επιχειρηματικότητας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα