WORLD CLASS BARTENDER OF THE YEAR 2014

MONTE CARLO, MONACO - JULY 05:  Global Finalist Jerome Kaftandjian of France in action during the bartending challenges of day 2 of the DIAGEO RESERVE WORLD CLASS Global Final on July 5, 2013 in Monte Carlo, Monaco.  (Photo by Ian Gavan/Getty Images for Diageo) *** Local Caption *** Jerome Kaftandjian
MONTE CARLO, MONACO - JULY 05: Global Finalist Jerome Kaftandjian of France in action during the bartending challenges of day 2 of the DIAGEO RESERVE WORLD CLASS Global Final on July 5, 2013 in Monte Carlo, Monaco. (Photo by Ian Gavan/Getty Images for Diageo) *** Local Caption *** Jerome Kaftandjian GETTY IMAGES FOR DIAGEO

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός της DIAGEO για τον καλύτερο BARTENDER ολοκλήρωσε την πρώτη φάση προκριματικών στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη φάση των εθνικών προκριματικών του World Class Bartender of the Year 2014, του κορυφαίου θεσμού στον κλάδο του bartending παγκοσμίως. Συμπληρώνοντας την έκτη του χρονιά φέτος, ο διαγωνισμός των Reserve Brands της Diageo λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερη αναγνώριση, όπως αποδεικνύεται από τον αυξανόμενο αριθμό συμμετεχόντων που έλαβε μέρος στην πρώτη φάση.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος ο διαγωνισμός χωρίζεται σε δύο διακριτές φάσεις και καθεμία θα αναδείξει 6 νικητές αντίστοιχα. Διαγωνιζόμενοι από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας συναγωνίζονται με στόχο να καταφέρουν να εξασφαλίσουν μία θέση στον ελληνικό τελικό και κατ’ επέκταση να διεκδικήσουν τον τίτλο του κορυφαίου bartender στον κόσμο.

Έτσι λοιπόν, το World Class ξεκίνησε δυναμικά και φέτος με τις συμμετοχές στην πρώτη φάση να ξεπερνούν τις 80, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ταλαντούχοι bartenders ξεκίνησαν την πορεία τους στο διαγωνισμό, επιλέγοντας να διαγωνιστούν σε μία από τις δύο θεματικές ενότητες της πρώτης φάσης, τη Mid Century Med Mastery και τη Whisky: the flavour Challenge.

Στην πρώτη ενότητα με θέμα « Mid Century Med Mastery» οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αναδείξουν τις δεξιότητες τους με στόχο να δημιουργήσουν καινοτόμα cocktails χρησιμοποιώντας τις σταθερές αξίες των Reserve brands, τη βότκα Ketel One® και το ρούμι Ron Zacapa ®. Οι bartenders που επέλεξαν να διαγωνιστούν με την Ketel One®, πέρα από τα γευστικά και ισορροπημένα cocktail που θα δημιουργούσαν, έπρεπε παράλληλα να παρουσιάσουν ένα νέο πρωτότυπο σερβίρισμα της Ketel One®,  ώστε να εντυπωσιάσουν μεν τους κριτές αλλά επιπλέον το σερβίρισμα αυτό να μπορεί να εκτελείται σε πραγματικές συνθήκες δουλειάς, μέσα σε ένα μπαρ. Ενώ, όσοι επέλεξαν να διαγωνιστούν με το super premium ρούμι από τη Γουατεμάλα, έπρεπε να το συνδυάσουν αρμονικά με φαγητό, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο πως η απαλότητά του Ron Zacapa ταιριάζει άψογα τη Μεσογειακή Κουζίνα.

Στη δεύτερη θεματική « Whisky: the flavour Challenge» χρησιμοποιώντας ως βάση τα κορυφαία ουίσκι του Οίκου Walker, επιλέγοντας ανάμεσα σε Johnnie Walker® Gold Label™ Reserve, Blue Label™ & Platinum Label™ Blended Scotch Whisky, οι διαγωνιζόμενοι bartender κλήθηκαν να διευρύνουν τα όρια του mixology, να αναδείξουν την αντίληψη της γεύσης αλλά και να αφήσουν στο cocktail τους το γευστικό προφίλ του ουίσκι να πρωταγωνιστεί.

Μέσα από τις δύο αυτές θεματικές ενότητες, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού με την ανάδειξη των πρώτων 6 καλύτερων Ελλήνων bartender της χρονιάς 2014. Τις προσπάθειές τους σε αυτή την πρώτη φάση αξιολόγησαν ο Dennis Zoppi (World Class Bartender στην Ιταλία και 2 στον Παγκόσμιο Τελικό του 2012) και ο Νίκος Καραθάνος, ο νεαρότερος σεφ με αστέρι Michelin και την αξιοσημείωτη πορεία στο χώρο της γαστρονομίας.

Τα ονόματα των φετινών έξι φιναλίστ που ανέδειξε η πρώτη φάση είναι (με αλφαβητική σειρά):

Δήμητρα Αντωνακοπούλου, από το “360”, Αθήνα

Σωτήρης Βλαχοδιαμάντης, από το ”Dante’s”, Κορωπί

Αλέξανδρος Γκικόπουλος, από το “Apsendi the Mystery Box”, Αθήνα

Μάριος Ηλιόπουλος, από το “6Dogs”, Αθήνα

Βασίλης Κυρίτσης, από το “The Gin Joint”, Αθήνα

Ζάχος Κυρίτσης, από το “Ten”, Λαμία

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες που δεν κατάφεραν να διακριθούν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, τους δίνεται η ευκαιρία να ξαναπροσπαθήσουν λαμβάνοντας μέρος στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, για να διεκδικήσουν μία από τις έξι θέσεις που απομένουν για να συμπληρώσουν τη φετινή δωδεκάδα του ελληνικού τελικού, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάιο.

H πορεία για την ανάδειξη του κορυφαίου bartender στον κόσμο μόλις άρχισε! Μείνετε συντονισμένοι και παρακολουθείστε την εξέλιξη της μέσα από τη σελίδα του World Class Greece στο facebook www.facebook.com/worldclassgreece .

Για το WORLD CLASS των RESERVE Brands της DIAGEO

Το World Class των Reserve Brands της Diageo είναι μία διεθνής πλατφόρμα ανταλλαγής νέων ιδεών που εξυψώνει την τέχνη του bartending, χτίζοντας καριέρες στον κλάδο και αναδεικνύοντας τους κορυφαίους bartenders στον κόσμο. Πρόκειται για τον κορυφαίο θεσμό του κλάδου διεθνώς, που στόχο έχει να μεταμορφώνει και να εξελίσσει την εμπειρία της γεύσης, φέρνοντας στο προσκήνιο τις παγκόσμιες τάσεις για την κουλτούρα των cocktail και διοχετεύοντάς τις στα καλύτερα bars παγκοσμίως.

Βασικός κορμός της διοργάνωσης είναι ένα παγκόσμιο πρόγραμμα εκπαίδευσης και προβολής, μέσω συνεργασιών με gurus του κλάδου, με top bar στον κόσμο και με media, γεγονός που κάνει το World Class των Reserve Brands της Diageo, τον θεσμό που αναγνωρίζεται από bartenders και κοινό ως η κορυφαία διάκριση που μπορεί να λάβει ένας επαγγελματίας του χώρου.

Οι νικητές του διαγωνισμού στηρίζονται από ένα πρόγραμμα δημοσίων σχέσεων, συμπεριλαμβανομένου του World Class TV Show που πέρσι προβλήθηκε σε περισσότερες από 152 χώρες και σε τηλεοπτικά κανάλια όπως τα RTL 5, το Acht, το The Food Network, το Fox Traveller, το GNT, το DirecTV και το Travel Channel. Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής εντάσσεται και το WORLD CLASS™ 50: The Definitive Drinking Guide 2013 ( http://definitivedrinkingguide.com ), ένας ξεχωριστός οnline οδηγός με τις προτάσεις των 50 φιναλίστ bartenders, που διακρίθηκαν στον περσινό παγκόσμιο τελικό του World Class.

Από το 2009 μέχρι και σήμερα, αποτελεί τη μεγαλύτερη πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε από μία και μόνο εταιρία και έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 15.000 ταλαντούχους bartender.

SHARE:

24Media Network