Αυτοί είναι οι ισχυρότεροι στρατοί στον κόσμο

Αυτοί είναι οι ισχυρότεροι στρατοί στον κόσμο

Η ελβετική τράπεζα Credit Suisse κοστολόγησε και παρουσιάζει τις ακριβότερες πολεμικές μηχανές του πλανήτη

Παρά τις περικοπές, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να διατηρούν την πρωτιά στις χώρες με τους 20 ισχυρότερους αλλά και ακριβότερους στρατούς στον κόσμο, σύμφωνα με τη νέα έρευνα της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse.

Ο αμερικανικός στρατός βρίσκεται μεν πολύ μακριά από τους υπόλοιπους, αλλά οι Κίνα και Ρωσία αποτελούν κι εκείνες εξαιρετικά υπολογίσιμες δυνάμεις στην κούρσα των εξοπλισμών.

Παρότι η συγκεκριμένα έρευνα είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς οι παράγοντες που καθορίζουν την ισχύ ενός στρατεύματος στο σύνολό του είναι πολλοί, η Credit Suisse πήρε τα παρακάτω χαρακτηριστικά ως βάση για την αξιολόγησή της με τα αντίστοιχα ποσοστά για την τελική βαθμολογία:

– αριθμός ανθρώπινου δυναμικού (5%)

– τανκς (10%)

– στρατιωτικά ελικόπτερα (15%)

– αεροσκάφη (20%)

– αεροπλανοφόρα (25%)

– υποβρύχια (25%)

Από τις θέσεις 20 έως 11, στην κατάταξη της τράπεζας βρίσκονται οι Καναδάς, Ινδονησία, Γερμανία, Πολωνία, Ταϊλάνδη, Αυστραλία, Ισραήλ, Ταϊβάν, Αίγυπτος και Πακιστάν.

Οι δέκα κορυφαίες, είναι οι εξής:

Αυτοί είναι οι ισχυρότεροι στρατοί στον κόσμο

10. ΤΟΥΡΚΙΑ

Μπάτζετ: 18,2 δισ. δολάρια
Ενεργό ανθρώπινο δυναμικό: 410.500
Τανκς: 3.778
Αεροσκάφη: 1.020
Υποβρύχια: 13

Η Τουρκία διαθέτει το μεγαλύτερο αριθμό ενόπλων δυνάμεων στην ανατολική Μεσόγειο. Παρόλα αυτά, δεν έχει στην κατοχή της κάποιο αεροπλανοφόρο. Στη συγκεκριμένη λίστα μόνο πέντε χώρες έχουν περισσότερα υποβρύχια από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Αυτοί είναι οι ισχυρότεροι στρατοί στον κόσμο

9. ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Μπάτζετ: 60,5 δισ. δολάρια
Ενεργό ανθρώπινο δυναμικό: 146.980
Τανκς: 407
Αεροσκάφη: 936
Υποβρύχια: 10

Αν και το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να μειώσει τις αμυντικές του δαπάνες κατά 20% έως το 2018, εξακολουθεί να θεωρείται ως μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές δυνάμεις στον κόσμο. Το βρετανικό βασιλικό ναυτικό σχεδιάζει να νηολογήσει έως το 2020 το νέο αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth των 18.200 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο θα μεταφέρει έως και 40 F-35B μαζί με μεγάλο αριθμό στρατιωτών και ναυτών σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

Αυτοί είναι οι ισχυρότεροι στρατοί στον κόσμο

8. ΙΤΑΛΙΑ

Μπάτζετ: 34 δισ. δολάρια
Ενεργό ανθρώπινο δυναμικό: 320.000
Τανκς: 586
Αεροσκάφη: 760
Υποβρύχια: 6

Οι ιταλικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται ψηλά στη λίστα της Credit Suisse καθώς διαθέτουν στο δυναμικό τους δύο αεροπλανοφόρα. Αυτά, μαζί με τον σχετικά μεγάλο αριθμό υποβρυχίων και ελικοπτέρων, έχουν βελτιώσει τη θέση της στη σχετική κατάταξη.

Αυτοί είναι οι ισχυρότεροι στρατοί στον κόσμο

7. ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Μπάτζετ: 62,3 δισ. δολάρια
Ενεργό ανθρώπινο δυναμικό: 624,465
Τανκς: 2,381
Αεροσκάφη: 1,412
Υποβρύχια: 13

Η Νότια Κορέα δεν είχε πολλές επιλογές όσον αφορά την ενίσχυση της στρατιωτικής της ισχύος. Με τη Βόρεια Κορέα ακριβώς από πάνω της στον χάρτη, ο μεγάλος αριθμός υποβρυχίων, ελικοπτέρων και ανθρωπίνου δυναμικού ήταν απαραίτητος. Επιπλέον, όσον αφορά τα αεροσκάφη, αποτελεί την έκτη μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο.

Δείτε ποιες άλλες χώρες είναι στη λίστα

 

(ΠΗΓΗ: fortunegreece)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network