Δέκα άγνωστα πράγματα για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά

Theme of the apocalypse
Theme of the apocalypse GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, γνωστοί για τα δημόσια κηρύγματά τους από σπίτι σε σπίτι, έκαναν την εμφάνισή τους στην Πενσυλβανία των ΗΠΑ στα τέλη του 19ου αιώνα.

Πρεσβεύουν μια επίσημη χριστιανική θρησκεία, που βασίζεται στη μελέτη της Βίβλου, καταλήγει όμως σε αρκετά διαφορετικά συμπεράσματα από την πλειοψηφία των χριστιανικών θρησκειών.

Τα συμπεράσματα αυτά κατάφεραν να τα διαδόσουν όχι μόνο απ' άκρη σε άκρη της Αμερικής αλλά και σε εκατοντάδες χώρες σε όλο τον κόσμο. Παρόλο που αποτελούν επίσημη χριστιανική θρησκεία με εκατομμύρια μέλη σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, οι συνήθειες και τα πιστεύω τους δεν είναι αρκετά διαδεδομένα.

Το listverse συγκέντρωσε και παρουσιάζει 10 βασικά χαρακτηριστικά των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

10. Αρνούνται να πολεμήσουν ή να εμπλακούν σε οποιαδήποτε ένοπλη σύγκρουση

The group of soldiers
The group of soldiers GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

 

Ένας Μάρτυρας του Ιεχωβά δεν θα λάβει μέρος ποτέ σε πόλεμο ή άλλου είδους σύγκρουση διότι θεωρεί ότι  δεν συνάδει με την ηθική της αγάπης του Ιησού Χριστού και με την αρχή να αγαπάς ακόμα και τον εχθρό σου.

Οι Ιαχωβάδες βέβαια έχουν πληρώσει ακριβά αυτή τους την αρχή, έχουν εξοστρακιστεί από πολιτικά κόμματα, έχουν φυλακιστεί και βασανιστεί.

Οι περισσότεροι φυλακισμένοι μάρτυρες του Ιεχωβά βρίσκονται στη Νότια Κορέα.

9. Δεν χρησιμοποιούν σταυρούς

Rays of Hope
Rays of Hope GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

 

Υποστηρίζουν ότι ο Χριστός δεν πέθανε πάνω σε σταυρό και δεν χρησιμοποιούν αυτό το σύμβολο στη θρησκεία τους.

8. Έχουν ενεργά μέλη σε όλο τον πλανήτη

abstract - world connect
abstract - world connect GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

 

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν περισσότερα από 8,2 εκατομμύρια μέλη σε 239 χώρες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Είναι πολύ οργανωμένοι και κρατούν ακριβή αρχεία της δράσης τους. Στην επίσημη ιστοσελίδα τους βρίσκει κανείς στατιστικά που ανανεώνονται συνέχεια καθώς και κηρύγματα σε περισσότερες από 700 γλώσσες.

7. Οι ιερείς τους είναι άμισθοι

Man holding Religious Offering Collection Plate
Man holding Religious Offering Collection Plate GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

 

Όλα τα χρήματα των Ιεχωβάδων προέρχονται από ιδιωτικές δωρεές. Τα μέλη τους συνεισφέρουν στο κοινό ταμείο με όποιο ποσό επιθυμούν σε όποια συχνότητα μπορούν, δεν υπάρχει κανόνας. Το κοινό αυτό ταμείο, διανέμει πόρους στα τοπικά παραρτήματα ανά τον κόσμο.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες χριστιανικές θρησκείες οι κληρικοί δεν είναι έμμισθοι, ούτε προβλέπεται κάποια αμοιβή για όσους κάνουν τα κηρύγματα πόρτα πόρτα. Είναι όλοι εθελοντές.

6. Έγιναν στόχος του Χίτλερ και των Ναζί

Adolf Hitler addressing Nazi rally
Adolf Hitler addressing Nazi rally GETTY IMAGES

 

Περίπου 10.000 Μάρτυρες του Ιεχωβά στάλθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ενώ γύρω στους 5.000 έχασαν τη ζωή τους. Στη Γερμανία, εξ αιτίας της άρνησή τους να πολεμήσουν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, έγινα αντικείμενο χλευασμό, όλοι τους, άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά.

5. Δεν γιορτάζουν Χριστούγεννα, Πάσχα και άλλες χριστιανικές εορτές

Christmas fireplace
Christmas fireplace GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

 

Θεωρούν ότι όλες αυτές οι γιορτές, όπως και τα γενέθλια, έχουν παγανιστικές και όχι θρησκευτικές καταβολές και είναι ανακόλουθες με τον Θεό και τη Βίβλο.

4. Δεν δέχονται τις μεταγγίσεις αίματος

Blood bag
Blood bag GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

 

Οι Ιεχωβάδες δεν απορρίπτουν τη σύγχρονη ιατρική, αντιθέτως επισκέπτονται γιατρούς και νοσοκομεία και υποβάλλονται σε ιατρικές θεραπείες, αρκεί να είναι αναίμακτες.

Οι λόγοι είναι καθαρά θρησκευτικοί. Τόσο στην Παλαιά όσο και στην Καινή Διαθήκη δίνεται ξεκάθαρα η εντολή να απέχουμε από αίμα. Επίσης, στα μάτια του Θεού, το αίμα αντιπροσωπεύει τη ζωή.  Συνεπώς, δεν βάζουν αίμα επειδή θέλουν να είναι υπάκουοι στον Θεό αλλά και επειδή τον σέβονται ως τον Δότη της Ζωής.

3. Πιστεύουν σε έναν επίγειο Παράδεισο

Light from avobe
Light from avobe GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

 

Οι Ιεχωβάδες θεωρούν ότι θα έρθει η στιγμή που ο Θεός θα καθαρίσει τη γη από την ασχήμια στο άμεσο μέλλον και θα δημιουργήσει τον Παράδεισο που εξαρχής επιθυμούσε για τον άνθρωπο επί γης.

2. Αποκαλούν τον Θέο, Ιεχωβά

Sand Writing - God
Sand Writing - God GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

 

Επικαλούμενοι και πάλι τις γραφές, αποκαλούν τον Θεό με το μικρό του όνομα που είναι Ιεχωβάς. Γι αυτό και οι ίδιοι λέγονται Μάρτυρες του Ιεχωβά.

1. Πιστεύουν ότι πλησιάζει το τέλος του κόσμου

Theme of the apocalypse
Theme of the apocalypse GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

 

Για τους Ιεχωβάδες, είναι πολλά τα σημάδια στα βιβλικά κείμενα ότι πλησιάζει το τέλος του κόσμου όπως είναι σήμερα. Για παράδειγμα στο κεφάλαιο 24 του κατά Ματθαίον ευαγγελίου, ο Χριστός  περιγράφει τα γεγονότα που θα προηγηθούν του τέλους: αύξηση πολέμων, ασθενειών, φυσικών καταστροφών και έλλειψη τροφής. Περιμένουν λοιπόν με ανυπομονησία τον επίγειο Παράδεισο.

SHARE:

24Media Network