Διάσημοι αστέρες με το όνομα ‘Μάικλ’. Σύμπτωση ή συνώνυμο της επιτυχίας;

Διάσημοι αστέρες με το όνομα ‘Μάικλ’. Σύμπτωση ή συνώνυμο της επιτυχίας;

Μάικλ Τζάκσον, Μάικλ Τζόρνταν, Μάικλ Φέλπς, Μάικλ Σουμάχερ. Το μικρό τους όνομα είναι συνώνυμο της επιτυχίας πράγματι ή απλά σύμπτωση;

Της Έφης Πάλλη

Με αφορμή την περίτρανη νίκη του Μάικλ Φέλπς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ξεκινήσαμε μια τυχαία αναζητήση με τους διάσημους που έχουν το όνομα Μάικλ. Σύμπτωση ή μήπως κάτι «τρέχει» με το όνομα που συνοδεύει αστέρες της μουσικής βιομηχανίας, του κινηματογράφου και θρύλους του αθλητισμού.

Ας δούμε μερικούς από αυτούς!

MICHAEL JACKSON

Μουσικός, τραγουδιστής, χορευτής, χορογράφος, συνθέτης και παραγωγός. Μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία της μουσικής και του θεάματος. Είναι ευρέως γνωστός ως «Βασιλιάς της Ποπ». Προκάλεσε όσο κανείς άλλος, τόσο με τις ατελείωτες πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υπεβλήθη  με σκοπό να αλλάξει το χρώμα του δέρματός του και τα αφρικανικά χαρακτηριστικά του, όσο και με την αμφιλεγόμενη κοινωνική συμπεριφορά του. Παρά ταύτα, υπολογίζεται ότι συνολικά οι πωλήσεις των δίσκων του ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια. Τιμήθηκε μεταξύ άλλων μετά θάνατον με Γκράμι για το σύνολο της προσφοράς του η οποία είναι ανεκτίμητη.

 

MICHAEL JORDAN

Υπήρξε ένας εκπληκτικός αθλητής στο μπάσκετ με απαράμιλλο συνδυασμό αθλητικών, ψυχικών και ηγετικών ικανοτήτων. Το μέγεθος του αθλητικού του προφίλ, οδήγησε αναπόφευκτα στο να γίνει ο πλέον αναγνωρίσιμος αθλητής παγκοσμίως και να επηρεάσει όχι μόνο την αθλητική, αλλά και την πολιτιστική εικόνα του πλανήτη. Από το 1984 έχει δικιά του σειρά παπουτσιών, τα Air Jordans, την παραγωγή των οποίων αναλαμβάνει η Nike, ενώ έχει κερδίσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια μόνο και μόνο από τις διαφημίσεις, αφού αποτέλεσε το απόλυτο πρότυπο για την νεολαία την δεκαετία του 1980 και 1990. Συγκαταλέγεται στους πιο αναγνωρίσιμους αλλά και πιο πλούσιους αθλητές παγκοσμίως όλων των εποχών και από όλα τα αθλήματα.

 

MICHAEL SCHUMACHER

Eπτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, περισσότερες από κάθε άλλο οδηγό της Formula 1. Ο Σουμάχερ αποτελεί  “θρύλο”  καθώς έχει καταρρίψει τα περισσότερα ρεκόρ που έχει καταρρίψει ποτέ αγωνιζόμενος σε αυτό το άθλημα.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου

Πηγή: fortunegreece.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα