Google Year in Search: Τι αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες το 2016

Google Year in Search: Τι αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες το 2016

Μια δύσκολη χρονιά μετρά αντίστροφα και η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης δίνει τα θέματα που κέντρισαν περισσότερο το ενδιαφέρον των Ελλήνων το 2016. Από το ποδόσφαιρο, στη Eurovision και από τη λατινική φράση Annus Horribilis στο βρετανικό δημοψήφισμα που ταρακούνησε τα θεμέλια της Ευρώπης (vid)

Αν έπρεπε να βάλουμε έναν τίτλο στη χρονιά που φεύγει, μάλλον αυτός θα έπρεπε να είναι “φρικτή χρονιά”. Έτσι εξηγείται πως η δημοφιλέστερη αναζήτηση στο Google Year In Search στην Ελλάδα είναι η λατινική φράση Annus Horribilis (Φρικτή Χρονιά). Τα γεγονότα, οι πολεμικές συγκρούσεις, οι μετακινήσεις πληθυσμών και η αστάθεια στον κόσμο μέσω εκλογικών αναμετρήσεων που έδειξαν πως οι πολίτες του πλανήτη νιώθουν να ασφυκτιούν από τη Δύση μέχρι την Ανατολή σημάδεψαν το 2016. Επιπλέον, η χρονιά σημαδεύτηκε από το θάνατο δεκάδων επωνύμων σε Ελλάδα που προκάλεσαν την αντίδραση εκατομμυρίων χρηστών σε όλο τον κόσμο.

Από το πρωί της Τετάρτης, η Google παρουσιάζει τα πιο δημοφιλή θέματα που έψαξαν, έμαθαν και αναζήτησαν οι χρήστες σε όλο τον κόσμο, ενώ τα συνοδεύει από ένα δίλεπτο βίντεο με τα πιο έντονα γεγονότα του 2016. Δείτε το βίντεο:

Τι αναζήτησαν όμως οι Έλληνες;

Στην πρώτη λίστα η μηχανή αναζήτησης παραθέτει τα θέματα που αναζήτησαν οι Έλληνες  αυθόρμητα και χωρίς κάποια συγκεκριμένη θεματολογία. Στην πρώτη πεντάδα λοιπόν ξεχωρίζουν, η διοργάνωση του Euro 2016, το διαδραστικό παιχνίδι που προκάλεσε πανικό παγκοσμίως Pokemon Go, ο Παντελής Παντελίδης, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ο μουσικός διαγωνισμός της Eurovision.


Πολύ κοντά στις ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις για τη χρονιά που κλείνει και οι διοργανώσεις που σημάδεψαν το 2016. Και πάλι η ευρωπαϊκή γιορτή ποδοσφαίρου βρέθηκε στην πρώτη θέση, ακολουθούμενη από την αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων, τη Eurovision. Στη λίστα αυτή ξεχωρίζει η Black Friday, ένα event που έλαβε χώρα για πρώτη φορά στη χώρας μας φέτος. Ακολουθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το Copa America.


Σε ό, τι αφορά τώρα  τις δημοφιλέστερες ταινίες της χρονιάς, τη μερίδα του λέοντος φαίνεται πως καταλαμβάνουν οι super ήρωες, με το Deadpool (1η θέση), το Suicide Squad (2η θέση) και το Batman VS Superman (5η θέση). Η ταινία που χάρισε το όσκαρ στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, The Revenant βρέθηκε στο νο. 3, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει από την τέταρτη θέση το Inferno.


Μια άλλη λίστα που έχει ενδιαφέρον είναι εκείνη με τις διασημότητες που αναζητήθηκαν περισσότερο τους τελευταίους 12 μήνες. Εδώ, μονοπώλησε το ενδιαφέρον των χρηστών η αναζήτηση προσώπων που έφυγαν από τη ζωή μέσα στο 2016 (Πλην του Χαρούλη φυσικά). Στην πρώτη θέση φιγουράρει ο Παντελής Παντελίδης και ακολουθεί ο David Bowie, ο Γιάννης Χαρούλης, η ηθοποιός Γεωργία Αποστόλου και ο Prince.


Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η λίστα με τις λέξεις ή φράσεις που αναζητήθηκαν περισσότερο μέσα στη χρονιά. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το λατινικό Annus horribilis, που σημαίνει “φρικτή χρονιά” και υποδηλώνει πολλά για τα συναισθήματα των Ελλήνων απέναντι στο 2016. Ακολούθησε το δημοψήφισμα της Μεγάλης Βρετανίας, το γνωστό σε όλους Brexit, η κίνηση Dab, το κλασικό RIP (που ακολουθεί κάθε ανάρτηση επωνύμου που φεύγει από τη ζωή) και τέλος στην πεντάδα βρίσκουμε τη λέξη Mad.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα