Η δολοφονία του Κένεντι σε 486 καρέ

Η δολοφονία του Κένεντι σε 486 καρέ
© ASSOCIATED PRESS

Το βίντεο ντοκουμέντο, από τον Ρώσο Ζαπρούντερ, που καταγράφει τη στιγμή που η σφαίρα διαπέρασε το κρανίο του Αμερικανού προέδρου, πριν από 53 χρόνια (Vid)

Ένας Ρώσος μετανάστης παρακολουθούσε την αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Αμερικανό πρόεδρο στο Τέξας στις 22 Νοεμβρίου του 1963, με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί ζητωκραυγάζοντας, μέχρι το άκουσμα των πυροβολισμών.

Ο μετανάστης ονομαζόταν Αβραάμ Ζαπρούντερ και δεν μπορούσε καν να φανταστεί ότι η κάμερα που κρατούσε είχε καταγράψει το πιο τρομακτικό καρέ από τη δολοφονία του Τζον Ρ. Κένεντι.

Μπορεί να ήταν πολλά τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα ΜΜΕ από τη δολοφονία του Αμερικανού προέδρου, η οποία συγκλόνισε τον κόσμο, ωστόσο κανένα απ’ αυτά δεν απέδιδε με τόση ωμότητα το τραγικό τέλος του Κένεντι.

Το βίντεο του Ζαπρούντερ και συγκεκριμένα το καρέ 313 είναι εκείνο που καταγράφει τη σφαίρα να διαπερνά το κρανίο του Αμερικανού προέδρου, προκαλώντας δέος.

Το βίντεο του Ζαπρούντερ, που διαρκεί μόλις 26,6 δευτερόλεπτα και μετρά 486 έγχρωμα καρέ, χωρίς ήχο, έγινε ένα από τα μεγαλύτερης αξίας ντοκουμέντα στην αμερικανική ιστορία και προβάλλεται ολόκληρο στο μουσείο αφιερωμένο στον JFK.

(ΠΗΓΗ: cbsnews)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα