Κινέζικη Πρωτοχρονιά: Σήμερα ξεκινά το Έτος του Βούβαλου

Κινέζικη Πρωτοχρονιά: Σήμερα ξεκινά το Έτος του Βούβαλου
Σήμερα ξεκινά το Έτος του Βούβαλου Alastair Grant / ASSOCIATED PRESS

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά 2021 καλωσορίζει το έτος του Λευκού Μεταλλικού Βουβαλιού. Πώς εορτάζεται η Κινέζικη Πρωτοχρονιά. Εικόνες από τους φετινούς εορτασμούς.

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά 2021 καλωσορίζει σήμερα, 12 Φεβρουαρίου, το έτος του Λευκού Μεταλλικού Βουβαλιού (White Metal Ox). Η Πρωτοχρονιά των κινέζων δεν έχει σταθερή ημερομηνία, επειδή το κινεζικό ημερολόγιο είναι σεληνιακό και συγκεκριμένα ξεκινά την ημέρα της δεύτερης νέας σελήνης μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο.

Σύμφωνα με την παράδοση, ο Βούδας ζήτησε από όλα τα ζώα να τον συναντήσουν την ημέρα της κινέζικης Πρωτοχρονιάς, αλλά μόλις 12 ζώα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Αρουραίος, Βουβάλι, Τίγρης, Κουνέλι, Δράκος, Φίδι, Άλογο, Τράγος, Πίθηκος, Κόκορας, Σκύλος, Γουρούνι, με αποτέλεσμα ο Βούδας να ονομάζει κάθε έτος με το όνομα ενός από τα παραπάνω ζώα.

Πώς εορτάζεται η Κινέζικη Πρωτοχρονιά

Η ημέρα αυτή για τους Κινέζους είναι ημέρα προσευχής και άκρως ιερή. Οι άνθρωποι προσεύχονται στους θεούς για μια καλή σοδειά, αλλά και στους προγόνους τους, τους οποίους τιμούν με ευλάβεια.

Ακόμη, χιλιάδες πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό, ενώ το βράδυ της Πρωτοχρονιάς ανάβουν τα περισσότερα πυροτεχνήματα σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τις ετήσιες μετρήσεις.

Επίσης, την ημέρα αυτή το μπάνιο απαγορεύεται, ενώ το σπίτι θα πρέπει να είναι στην εντέλεια, καθώς η σκόνη θεωρείται κακός οιωνός.

Τέλος, όλα βάφονται κόκκινα. Κάθε οικογένεια διακοσμεί το σπίτι στα κόκκινα, καθώς το συγκεκριμένο χρώμα θεωρείται ότι τρομάζει τα τέρατα και φέρνει καλή τύχη για το νέο έτος.

Εικόνες από τους φετινούς εορτασμούς

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα