Μόνικα Μπελούτσι: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την “απόλυτη” 55άρα του πλανήτη

Μόνικα Μπελούτσι: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την “απόλυτη” 55άρα του πλανήτη
H Μόνικα Μπελούτσι Instagram

Σαν σήμερα, στις 30 Σεπτεμβρίου του 1964, γεννήθηκε σε ένα χωριό της Ιταλίας, η Μόνικα Μπελούτσι. Η πορεία στο modelling και τον κινηματογράφο, οι άνδρες της ζωής της και η αγάπη της για την Ελλάδα.

Σαν σήμερα, στις 30 Σεπτεμβρίου του 1964, γεννήθηκε στην περιοχή Τσιτά ντι Καστέλλο, στην Ούμπρια της Ιταλίας, η ηθοποιός και μοντέλο Μόνικα Μπελούτσι.

Η Μπελούτσι ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το modeling, το 1977, σε ηλικία δεκατριών ετών. Μετά την αποφοίτησή της από το σχολείο, ξεκίνησε σπουδές νομικής στο Πανεπιστήμιο της Περούτζια, τις οποίες όμως εγκατέλειψε το 1988 λόγω του modeling, αφού υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο Elite Model Management και εγκαταστάθηκε στο Μιλάνο.

Το 1989 ξεκίνησε να δουλεύει ως μοντέλο στο Παρίσι αλλά και τη Νέα Υόρκη. Μεταξύ άλλων, πόζαρε για τον οίκο Dolce & Gabbana, αλλά και για τη γαλλική έκδοση του περιοδικού μόδας Elle. To 2001 φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού Esquire.

Η Μόνικα Μπελούτσι στο φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο του 2019 Vianney Le Caer/Invision/AP


Την λατρεία της για την Ελλάδα εξέφρασε πρόσφατα η Μόνικα Μπελούτσι, η οποία θα εμφανιζόταν στο Ηρώδειο στις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου, για την παράσταση “Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις”. Όμως, η αναστολή όλων των υπαίθριων παραστάσεων και συναυλιών, από την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, έφερε την ακύρωση της παράστασης.

“Αγαπάω την Ελλάδα και δεν ξέρω γιατί αλλά όταν είμαι στην Ελλάδα νιώθω σαν στο σπίτι μου και ίσως να μην είναι σύμπτωση το γεγονός ότι παίζω την Μαρία Κάλλας, ήταν Ελληνίδα, και ίσως να είναι η κουλτούρα μας και η όλη σχέση μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, μεταξύ Ρώμης και Αθήνας και νομίζω ότι είμαι η “κόρη” των δύο αυτών πολιτισμών” δήλωσε η καλλιτέχνιδα.

1. Ξεκίνησε το modelling στα 13

Η Μπελούτσι ξεκίνησε το modelling στην ηλικία των 13, στο μακρινό 1977, ποζάροντας για έναν αρχάριο φωτογράφο.

Με τα έσοδα από τις φωτογραφίσεις της πλήρωνε τα δίδακτρα για τα μαθήματα που έκανε, με στόχο να μπει στη Νομική Σχολή, στη οποία μάλιστα μπήκε. Το 1988, η Μπελούτσι εγκατέλειψε τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Περούτζια και μετακόμισε σε ένα από τα κέντρα μόδας της Ευρώπης, το Μιλάνο, όπου υπέγραψε με την Elite Model Management.

Μέχρι το 1989, εργάστηκε ως μοντέλο από το Παρίσι έως και τη Νέα Υόρκη. Πόζαρε μεταξύ άλλων για τη Dolce & Gabbana και τη French Elle. Εκείνη τη χρονιά, η Μπελούτσι έκανε τη μετάβαση στην υποκριτική και άρχισε να κάνει μαθήματα υποκριτικής.

2. Οι άντρες της ζωής της

Η ηθοποιός παντρεύτηκε δύο φορές. Ο Claudio Carlos Basso που εργαζόταν ως μοντέλο φωτογράφος έγινε ο πρώτος σύζυγός της το 1990 και ο γάμος τους διήρκεσε τέσσερα χρόνια.

Αργότερα η ηθοποιός έκανε σχέση με τον Ιταλό ηθοποιό Nicola Farron, αλλά η Μόνικα λίγο μετά γνώρισε τον Γάλλο ηθοποιό Vincent Cassel. Στην αρχή, η ηθοποιός θεώρησε ότι ο Vincent ήταν αλαζονικός και ο ηθοποιός πίστευε για εκείνη ότι ήταν ένα ανόητο μοντέλο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η αμοιβαία εχθρότητά τους έφερε έντονα συναισθήματα και στη συνέχεια ήρθε ο γάμος.

Μερικά χρόνια μετά τον γάμο η Μόνικα γέννησε την κόρη τους. Η Μόνικα ήταν σαράντα χρονών. Έξι χρόνια αργότερα, γεννήθηκε και η δεύτερη κόρη τους.

Η Μόνικα Μπελούτσι και ο Cassel χώρισαν χωρίς σκάνδαλα και δυνατές ανακοινώσεις. Σε συνέντευξή της, η Μόνικα ανέφερε επανειλημμένα ότι είχαν ελεύθερες σχέσεις με τον Cassel.

Vincent Cassel kai Monica Bellucci Youtube


Το 2017 έγινε γνωστό ότι η ηθοποιός ξεκίνησε μια ερωτική σχέση με τον Γάλλο ηθοποιό Gilles Lellouche. Για πρώτη φορά, το ζευγάρι εμφανίστηκε μαζί στο δείπνο Sidaction Gala Buffet στο Παρίσι στις αρχές του 2017.

Έπειτα, η Μπελούτσι έκανε σχέση με τον Nicolas Lefebvre, ιδιοκτήτη γκαλερί στο Παρίσι, συλλέκτη αντικών και παλαιών αντικείμενων. Η σχέση τους έληξε άδοξα, καθώς λίγο καιρό μετά χώρισαν.

H ίδια σε συνέντευξή της στο περιοδικό F ανέφερε: “Με τον Nicolas τα πήγαμε πάρα πολύ καλά ο ένας με τον άλλον και αυτός ο άντρας μου δίδαξε τόσα πολλά πράγματα. Η πτήση μας μαζί συνεχίζει από εδώ και στο εξής σε ένα άλλο επίπεδο που είναι η παντοτινή φιλία”.

Σήμερα η ηθοποιός δηλώνει μόνη, τονίζοντας πως αυτό που έχει ανάγκη δεν περιστρέφεται γύρω από μια σχέση.

3. Συγκλόνισε ως “Μαγδαληνή” στα “Πάθη του Χριστού”

Η ταινία “Τα Πάθη του Χριστού” σε σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον με τον Τζέιμς Καβίζελ στον ρόλο του Ιησού, αλλά και τη Μόνικα Μπελούτσι στον ρόλο της Μαρίας Μαγδαληνής, ξεσήκωσε αντιδράσεις λόγω της βιαιότητας και της σκληρότητας που διαποτίζει τις σκηνές του έργου, ωστόσο σε πολλούς έμεινε αξέχαστη λόγω της συγκλονιστικής ερμηνείας της Ιταλικής καταγωγής ηθοποιού.

Στην επική δραματική ταινία η Μπελούτσι έπαιξε έναν ρόλο που χαρακτήρισε την πορεία της στην υποκριτική. Αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία δέχθηκε σκληρή κριτική από την εβραϊκή κοινότητα και από θρησκευτικές ομάδες.

Η ίδια η Μπελούτσι είχε πει για τον ρόλο της: “Ήθελα πάντα να υποδυθώ τη Μαρία. Ήταν μια αμαρτωλή σαν όλους μας, η ανθρώπινη πλευρά της και οι αδυναμίες της με άγγιξαν. Κατάφερε να βρει την πνευματικότητα μέσω του Ιησού. Με τον ίδιο τρόπο όλοι μας πρέπει να βρούμε την πνευματική πλευρά μας”.

4. Μιλάει 4 γλώσσες και μικρή ήθελε να γίνει δικηγόρος

Η ηθοποιός αν και μεγάλωσε σε ένα χωριό της Ιταλίας, θέλησε να ανακαλύψει τον κόσμο, ενώ όνειρό της ήταν να γίνει δικηγόρος και για αυτό το λόγο ασχολήθηκε αρχικά με το modelling, ώστε να βγάζει χρήματα για τις σπουδές της. Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών της ως μοντέλο σε όλη την Ευρώπη ανακάλυψε την ικανότητά της στις γλώσσες.

Η Μπελούτσι μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά και Ισπανικά, κάτι που αποδεικνύει την ευφυΐα που διαθέτει. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που επιδεικνύει το φάσμα των γλωσσικών δεξιοτήτων της στην οθόνη. Αξίζει να αναφερθεί ότι έμαθε να μιλά μέχρι και λίγα αραμαϊκά για να παίξει στα “Πάθη του Χριστού”.

5. Η 16χρονη κόρη της είναι ανερχόμενο μοντέλο

Σε ηλικία 16 ετών, η κόρη της ηθοποιού και του Vincent Cassel κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο της μόδας και των μεγαλύτερων brand μόδας παγκοσμίως, όπως είναι οι Dolce & Gabbana.

Η ίδια η Deva Cassel είναι ελάχιστα ενεργή στα social media και οι γονείς της πάντα προσπαθούσαν να την προστατεύσουν από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η Deva έκανε το ντεμπούτο της στο χώρο της μόδας παρακολουθώντας μια επίδειξη των Dolce & Gabbana μόλις πριν δύο χρόνια. Έκτοτε, η σχέση της με τον οίκο μόδας έχει εξελιχθεί, αφού η Deva έγινε το πρόσωπο του αρώματος Dolce Shine, ακολουθώντας τα βήματα της μητέρας της που επίσης συνεργάστηκε στο παρελθόν με τους Dolce & Gabbana τόσο σε επιδείξεις όσο και σε διαφημιστικές καμπάνιες.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα