Ναρκωτικά, ματωμένα δολάρια, χρυσά όπλα: Τα ‘παιδιά’ του El Chapo βγάζουν τη ζωή τους στο Instagram

Ναρκωτικά, ματωμένα δολάρια, χρυσά όπλα: Τα ‘παιδιά’ του El Chapo βγάζουν τη ζωή τους στο Instagram

Ναρκωτικά, ματωμένα δολάρια, χρυσά όπλα, τίγρεις κατοικίδια, λιοντάρια, γρήγορα αυτοκίνητα. Τα έμπιστα "παιδιά" του El Chapo, οι στενοί του συνεργάτες και τα κορίτσια τους, έβγαλαν την καθημερινή ζωή τους στο Instagram διαφημίζοντας τη "χλιδή" τους. Σάλος στο διαδίκτυο και έρευνα για τον "ύποπτο" λογαριασμό (Pics - NSFW)

Ναρκωτικά, χρυσάφι, γρήγορα αυτοκίνητα, όμορφα κορίτσια, χλιδάτη ζωή βαμμένη με αίμα. Τα Μεξικανικά καρτέλ επιδίδονται τελευταία σε έναν πόλεμο “εντυπωσιασμού” μέσω των social media θυμίζοντας σκηνές από το “Scarface” πριν την οριστική πτώση του Tony Montana.

Πριν λίγες ημέρες, το Instagram “κατέβασε” τον λογαριασμό Narcoofficial. Ο διαχειριστής του ισχυριζόταν ότι ανήκει στο καρτέλ Sinaloa του Joaquin “El Chapo” Guzman που συνελήφθη με κινηματογραφικό τρόπο πριν λίγες ημέρες.

Ο Joaquin “El Chapo” Guzman ήταν άλλοτε ένας απλός αγρότης που άρχισε να καλλιεργεί μαριχουάνα πριν ανελιχθεί σε έναν από τους πλουσιότερους και ισχυρότερους κακοποιούς στον κόσμο.

Μετά την πρώτη σύλληψή του στη Γουατεμάλα το 1993, είχε οδηγηθεί στη μεξικανική φυλακή υψίστης ασφαλείας της Πουέντε Γκράντε, στην πολιτεία Χαλίσκο (δυτικό Μεξικό), από όπου είχε αποδράσει το 2001 με απίστευτο τρόπο, κρυμμένος σε ένα καλάθι με άπλυτα.

Κατόπιν ανέλαβε εκ νέου επικεφαλής του καρτέλ Sinaloa και μετέτρεψε τη συμμορία αυτή στην πιο ισχυρή στο Μεξικό, καθώς ουδέποτε δίσταζε να εξοντώνει, χωρίς δεύτερη σκέψη, τους ανταγωνιστές του. Συνελήφθη ξανά από τις αρχές τον Φεβρουάριο του 2014, στο Μασατλάν, αφού πέρασε 13 χρόνια φυγόδικος. Η απόδρασή του τον περασμένο Ιούλιο είχε χαρακτηριστεί βαρύ πλήγμα για τον πρόεδρο Πένια Νιέτο, ο οποίος έχει πιστωθεί αρκετές επιτυχίες στις προσπάθειες πάταξης των καρτέλ των ναρκωτικών αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Το καρτέλ Sinaloa παραμένει ωστόσο η μεγαλύτερη και πιο ισχυρή οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών στο δυτικό ημισφαίριο αυτή τη στιγμή.

Δεν έχει μια ιεραρχία, όπως η μαφία που διαθέτει έναν αρχηγό που λαμβάνει όλες τις αποφάσεις, αντίθετα λειτουργεί περισσότερο σαν μια συνομοσπονδία ομάδων που συνδέονται με δεσμούς αίματος, είτε λόγω συγγένειας, είτε λόγω, μεταξύ τους, γάμων. Το 2008 η ομάδα Beltran Leyva Organization (BLO), που κάποτε αποτελούσε τη καρδιά της Sinaloa αποφάσισε να αποσπαστεί κηρύσσοντας πόλεμο εναντίων της.

Ένας από τους εγκεφάλους της, είναι ο περιβόητος Chapo Guzman ή El Chapo που είχε δραπετεύσει μέσα στο 2015, για να συλληφθεί τελικά από τις αρχές λίγους μήνες μετά.

Σήμερα, το καρτέλ Sinaloa δραστηριοποιείται σε 17 πόλεις του Μεξικού, στις μεγαλύτερες πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ έχει αναπτύξει διασυνδέσεις και με την Αυστραλία. Σήμα κατατεθέν του καρτέλ είναι οι μαζικοί τάφοι αντιπάλων του.

Σημειώνεται ότι από το Φεβρουάριο του 2010, τα μεγαλύτερα καρτέλ ευθυγραμμίζονται σε δύο φατρίες, μία ολοκληρωμένη από τα Juárez Cartel, Tijuana Cartel, Los Zetas και Beltrán-Leyva Cartel, ενώ στην άλλη φατρία ενσωματώνονται το Gulf Cartel, Cartel της Sinaloa και της La Familia Cartel.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ορισμένες από τις πλέον χαρακτηριστικές φωτογραφίες του λογαριασμού Narcoofficial, που απεικονίζουν την “καθημερινή” ζωή των μελών του συνδικάτου του εγκλήματος. Τα καρέ σώθηκαν και αναρτήθηκαν στον Independent Journal πριν γίνει η διαγραφή του επίμαχου λογαριασμού.

Τίγρεις και λιοντάρια για κατοικίδια:

 

 

 

Ναρκωτικά και όχι μόνο:

 

Γρήγορα και πανάκριβα αυτοκίνητα:

 

 

 

Χρυσά όπλα και μοντέλα:

 

 

 

Και γενικότερα, πολλά όπλα:

 

 

Επιθέσεις στην αστυνομία και τρόποι διαφυγής:

 

 

Αλλά και “ματωμένα δολάρια”:

 

Όλα τα παραπάνω καρέ δημοσιεύθηκαν στον λογαριασμό Narcoofficial του Instagram. Το προφίλ “κατέβηκε” από το κοινωνικό μέσο δικτύωσης ενώ έρευνα διεξάγεται για τον διαχειριστή του, ο οποίος ισχυριζόταν πως ήταν μέλος της συμμορίας Sinaloa του Joaquin “El Chapo” Guzman.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα