Οι “άθλιοι” δεν έχουν πατρίδα

Οι “άθλιοι” δεν έχουν πατρίδα

Τουλάχιστον 100 εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη ζουν άστεγοι και πάμφτωχοι στις μεγαλουπόλεις. Δείτε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα με αντιθέσεις που πρέπει να προβληματίζουν και να κινητοποιούν κάθε άνθρωπο (Pics)

Είναι φωτογραφίες που προκαλούν κόμπο στο στομάχι, ιδιαίτερα αυτές τις γιορτινές μέρες σε όλους τους “υγιείς και αξιοπρεπείς”. Ένα φαινόμενο που γίνεται όλο και πιο οικείο και στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με μια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών τουλάχιστον εκατό εκατομμύρια άνθρωποι είναι άστεγοι στον κόσμο, ενώ 1,6 δισεκατομμύρια ζουν χωρίς επαρκή στέγη.

Στο φωτογραφικό αφιέρωμα της ιστοσελίδας boston.com που ακολουθεί βλέπουμε ορισμένους από τους “άθλιους” της χρονιάς (λες και είναι τιμή για κάποιον να κρυώνει, να πεινάει, να μην έχει μια ζεστή αγκαλιά) , σε όλα τα μήκη της γης.

Βοστόνη 12 Δεκεμβρίου, άστεγος για πέντε χρόνια ο John Filliger στην Washington Street, στην καρδιά του Downtown Crossing (Charles Krupa / Associated Press)

Άστεγος στο Νέο Δελχί της Ινδία. Δίπλα στη φωτιά για να καταφέρει να κοιμηθεί καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν απότομα το χειμώνα. (Mustafa Quraishi / Associated Press)

THE ORANGE COUNTY REGISTER

Beverly McKinney, κοιμάται πάνω στο αναπηρικό καροτσάκι της, στην εκκλησιά St Martin de Porres στην Yorba Linda, της Καλιφόρνια (Mindy Schauer / Associated Press / Orange County Regsiter

Ο μικρός Wiley James Hickman σε σχολικό λεωφορείο του Elemantery Booth Libby της Νεβάδα (Andy Barron / Associated Press / Το Reno Gazette-Journal) #

Άστεγα παιδιά στην Αιγύπτιο. Στην Γκίζα, νοτιοδυτικά του Καΐρου στις 13 Δεκεμβρίου. (Mohammed Abed / AFP / Getty Images)

Ένας άστεγος άντρας ζεσταίνει τα πόδια του στην Καμπούλ, του Αφγανιστάν. (Αχμάντ Μασούντ / Reuters)

2011 Getty Images

Ένας άστεγος άντρας κοιμάται στο πεζοδρόμιο νωρίς το πρωί κατά τη διάρκεια  των γενικών εκλογών  της Ισπανίας στις 20 Νοεμβρίου στη Βαρκελώνη. (David Ramos / Getty Images)

2011 Getty Images

 Fifth Avenue  στην Νέα  Υόρκη.  (Michael Nagle/Getty Images)

Manila, Φιλιππίνες μια πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς τουλάχιστον 900  παράγκες  αφήνοντας πάνω από 2.000 οικογένειες άστεγες (Erik De Castro / Reuters)

Ένας άστεγος άντρας ικετεύει για χρήματα κατά την έναρξη των εορτασμών των Χριστουγέννων στην πλατεία Συντάγματος στις 9 Δεκεμβρίου στην Αθήνας. Δεν θα υπάρξει στην  κεντρική  πλατία χριστουγεννιάτικο δέντρο φέτος.. (Louisa Gouliamaki/ AFP / Getty Images)

Το πλακόστρωτο της έρημης πλατείας Συντάγματος, με φόντο τη φωταγωγημένη Βουλή, έγινε κλίνη για έναν από τους 20.000 αστέγους της Ελλάδας. Και στα συσσίτια του μεσημεριού, συνωθούνται ολοένα και περισσότεροι νέοι άνθρωποι.(Petros Giannakouris/Associated Press)

Εικόνες που σοκάρουν από όλο τον κόσμο

 

THE REGISTER-GUARD

THE ORANGE COUNTY REGISTER

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα